Jiami Jongejan in 7 filmpjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Met 43 procent van de ruim 5200 stemmen mag Jiami Jongejan (15) zichzelf met recht 7Days Jongere van het Jaar 2014 noemen. Maar wie is ze eigenlijk?

Jiami werd in 1999 geboren in Delft. Haar moeder is Chinees en haar vader is Nederlands. Ook heeft ze een oudere zus. In april 2012 begon ze haar blog Lifesplash. Ze had al vaker websites gemaakt, maar over deze blog bleef ze ook na twee weken nog enthousiast. Hieronder zie je een dag uit haar leven, gefilmd op 9 november 2012:

Op Lifesplash blogt en vlogt Jiami niet alleen over mode, beauty en lifestyle, maar vertelt ze ook open over haar strijd tegen de eetstoornis anorexia. Zo hoopt ze andere jongeren te helpen en wil ze hen een hart onder de riem steken:

Jiami is niet alleen goed in schrijven en filmpjes maken. Ze heeft zichzelf ook al op jonge leeftijd leren programmeren. Daarover vertelde ze in De Wereld Draait Door:

Met haar website won ze in april 2013 de Gouden Apenstaart voor de beste Nederlandse site gemaakt door kinderen (vanaf 1:30):

In 2014 werd Jiami in Brussel ook nog eens beloond met de ‘European Award for Best Content for Kids’. Doordat ze zoveel volgers heeft (meer dan 75.000 unieke bezoekers per maand), wordt ze ook door merken uitgenodigd om de nieuwste collecties als eerste te zien. Daar vlogt ze dan ook over:

Jiami werkt ook wel eens samen met andere vloggers:

Inmiddels blogt en vlogt ze al ruim tweeënhalf jaar:

Klik hier voor meer over de 7Days Jongere van het Jaar-verkiezing en het gigantische aantal stemmen dat Jiami in de wacht sleepte. De prijsuitreiking, inclusief Jiami's reactie, is hier terug te zien.


(12 december 2014)
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren