Modder en motorcross

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Wie van viezigheid en motoren houdt, was dit weekend aan het goede adres bij Zwarte Cross in Lichtenvoorde. 7Days sloot aan in een polonaise op het podium. En stond er bóvenop toen het buikschuiven werd ingezet.

Zet twee picknicktafels achter elkaar en smeer ze in met boter. Nu nog wat stoer volk met buik dat over de tafel durft te glijden en het buikschuiven is een feit. Of in ieder geval een mogelijkheid, als je op Zwarte Cross bent. Onder luide aanmoedigingen vliegen de buiken de tafel over. De een glijdt soepeler dan de ander. De spelregels? Niemand die het weet.


Foto: Elja Looijestijn

Het festival, afgelopen weekend bij Lichtenvoorde, trok een recordaantal mensen: 162.795. Het bood voor de zeventiende keer een mix van motorcrosswedstrijden, muziek, theater en blubber. Maar er werd ook even stilgestaan bij de inperking van vrijheid in Rusland. Zo’n 450 festivalgangers renden vrijdag naakt (op een helmpje na) door de blubber om hier aandacht voor te vragen. Zondag ging het even mis. Er brak een vechtpartij uit waarbij 27 mensen werden aangehouden. Aan de organisatie kan het niet gelegen hebben. Wie kan er nou boos worden als er overal bordjes staan met grappige teksten als ‘volk met smaak zie je hier niet vaak’?

(29 juli 2013)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren