Mysterieuze meesteroplichter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Hij deed alsof hij een belangrijke bobo was. Zo werkte de twintigjarige Francisco Nicolás Gómez Iglesias zich steeds verder omhoog binnen de Spaanse elite. Maar nu blijkt dat de jonge Spanjaard iedereen behoorlijk bij de neus heeft genomen.

Waar hij precies vandaan kwam kan niemand zich meer herinneren. Maar opeens was hij overal. Francisco Nicolás Gómez Iglesias. Als een duveltje uit een doosje popte hij omhoog tijdens bijeenkomsten van politieke partijen, op recepties van bankiers en zelfs bij de kroning van de nieuwe Spaanse koning. Hij deed of hij belangrijke dingen regelde voor de Spaanse regering. En hij liet zich voor zijn ‘adviezen’ betalen. Maar daarna liet hij niets meer van zich horen. Een Spaanse zakenman die Nicolás veel geld had betaald maar daarna geen contact meer kreeg, vertrouwde het niet en stuurde de politie erop af.

Hoe dat afliep kun je in de 7Days van vrijdag lezen.

Ondertussen zijn Nicolás en zijn ‘overal-opduik-truc’ een grote hit op internet. Online grappenmakers shoppen de Spaanse student in de ene na de andere bekende situaties en delen het resultaat op Facebook en Twitter. Hier een paar voorbeelden.

Nicolás in de beroemde Oscar-selfie van Ellen Degeneres

 

Nicolás met Hitler

 

Nicolás op olifantenjacht met de oud-Spaanse koning Juan Carlos 

 

Nicolás met paus Franciscus

Nicolás krijgt een Medal of Honour van Obama

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren