Recensie: Lay the Favourite

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Een regisseur die zijn sporen verdiend heeft, steracteurs en een prima boek als basis van het script. Ondanks al deze uitstekende ingrediënten is Lay the Favourite geen goede film geworden. De romantische komedie is niet grappig, niet romantisch maar vooral plat en heel voorspelbaar.

Cijfer:
Min: Niet grappig, niet spannend
Min: Niet romantisch, niet verrassend

In deze verfilming van het boek Lay the Favourite: a Memoir of Gambling (van Beth Raymer) draait alles om Beth (Rebecca Hall), een naïef meisje uit Florida dat haar geld verdient met strippen. Ze heeft genoeg van haar soms vreemde klanten en besluit naar Las Vegas te verhuizen. Daar gaat ze op zoek naar haar droombaan: cocktailserveerster in een casino. In plaats daarvan vindt ze een baan bij een schimmig kantoor dat gokt op de uitkomst van sportwedstrijden. Ze valt daar al snel voor de charmes van haar baas Dink (Bruce Willis). Niet handig want hij is getrouwd met de vreselijk jaloerse Tulip (Catherine Zeta-Jones). Intussen begint Beth ook nog een verhouding met een journalist uit New York en komt ze in de problemen met illegale gokpraktijken.

Irritatie

Beth is mooi en goedgelovig en werkt zich daardoor steeds in de nesten. Het probleem met haar is alleen dat ze maar niet sympathiek wil worden. In plaats van dat je met haar meeleeft, wat wel de bedoeling van de maker is, wekt ze vooral irritatie op. Beth blijft een dommig hittepetitje dat om alles moet giechelen en steeds kinderlijk aan haar haar zit te draaien. En dat is meteen een stevig minpunt van deze film. De chemie ontbreekt en de hoofdpersoon laat je koud. En dus haal je ook je schouders op bij alles wat ze aan narigheid meemaakt. Kan jou het schelen, ze verdient niet beter met haar irritante gedrag.

Voortkabbelen

Komt bij dat er eigenlijk vrij weinig gebeurt. Er bloeien wat relaties op (al ontbreekt de romantiek volkomen), er is wat onduidelijk gedoe met gokken en er dreigt wat spanning door illegale praktijken. Maar echte spanning, een pittige crisis of verrassende wending ontbreken totaal. De film is aangekondigd als komedie, maar er komt geen grap voorbij. Het voortkabbelde Lay the Favourite is eigenlijk het uitzitten niet waard. Om te janken zo slecht.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren