Kinderen in Congo, één van de armste landen ter wereld Foto AFP

Miljoenen kinderen extreem arm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Somber nieuws vandaag. Vele miljoenen kinderen en jongeren leven in armoede. Extreme armoede zelfs. Dat zeggen VN-kinderorganisatie Unicef en de Wereldbank. Vijf feiten uit hun pas verschenen armoede-onderzoek.

 1. Wereldwijd zijn er bijna 385 miljoen kinderen onder de 18 extreem arm. Zij wonen in gezinnen die per dag 1,90 dollar (zo'n 1,70 euro) per persoon te besteden hebben. Of minder.  
   
 2. Vooral kinderen in Afrika en Zuid-Azië hebben het zwaar. Van de kinderen die ten zuiden van de Afrikaanse Sahara-woestijn leven is zeker de helft extreem arm. In Zuid-Azië gaat het om meer dan een derde van de kinderen.
   
 3. Unicef en de Wereldbank onderzochten de situatie van kinderen in 89 landen.
   
 4. Extreme armoede en dagelijkse honger en dorst zijn zeer schadelijk voor de allerjongsten. Juist zij hebben voldoende voedsel nodig om goed te kunnen groeien. En goed te kunnen leren.
   
 5. Regeringen van alle VN-landen hebben afgesproken om vóór 2030 een eind te maken aan extreme armoede op aarde. Deze droeve cijfers laten zien dat iedereen nu echt keihard moet gaan samenwerken om arme gezinnen op allerlei manieren zo goed mogelijk te helpen, zeggen Unicef en de Wereldbank.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden