blog verveling
Blog

12 tips tegen extreme zomervakantieverveling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Ga je deze zomer niet op vakantie? En heb je geen idee hoe je de weken totdat school begint in moet vullen? Geen nood! Met deze tips ga je de ergste zomervakantieverveling vast tegen.

1. Creëer een Instagram-account voor je huisdier
Inspiratie nodig? Check dan eens het Insta-account van de Amerikaanse Ivy. Ze zet haar hondje Popeye bijna iedere dag op de foto met een lekker maaltje voor zijn neus. Ook het account van Rosie, waarop ze schattige foto's van haar wasbeer Pumpkin deelt, is de moeite waard even te bekijken. 

2. Ga naar een buitenbioscoop 
Je vindt ze deze zomer met name in grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. En kaartjes zijn vaak helemaal niet zo duur! 

3. Maak zelf waterijsjes
Met sap, vers fruit, munt en water maak je binnen no-time ijsjes die niet alleen lekker en verkoelend zijn, maar er ook prachtig uitzien. Tip: spectaculaire en bijzondere ijsrecepten inclusief kleurrijke foto's vind je op Pinterest

4. Leer je hond trucjes 
En maak daarmee indruk in het hondenparkje bij jou in de buurt. Op YouTube staan duizenden filmpjes van baasjes die hun hond bijzondere trucs en kunstjes hebben aangeleerd. Mocht jouw hond niét mee willen werken aan dit circusgedoe, dan kan je je altijd nog een middag vermaken met deze (soms ietwat suffe) filmpjes.

5. Ontdek Palm Parkies 
Dit evenement wordt in juli en augustus georganiseerd in vier parken in het zuiden van Nederland. Iedere dinsdagavond ploffen behoorlijk wat mensen met kleedjes, kaarsjes, hapjes en drankjes neer in het gras om te kletsen, relaxen en te genieten van livemuziek en gezelligheid. 

6. Bak een megamoeilijke taart
Brownies uit een kant-en-klaarpakket bakken kan iedereen. Wil je meer uitdaging en mooiere baksels? En ben je handig in de keuken? Ga dan eens op zoek naar een ingewikkeld recept, waar je misschien zelfs ingrediënten voor nodig hebt die niet standaard in de schappen van de supermarkt liggen. 

7. Bezoek een foodtruckfestival
Verschillende foodtruckfestivals - TREK, Rrrollend, Lepeltje Lepeltje - toveren parken en pleinen in heel Nederland om tot echte openluchtrestaurants. Er zijn tientallen keukentjes op wielen waar je bijzonder eten kunt kopen, en vaak is er live muziek en theater. Een fijn overzicht met alle foodtruckfestivals vind je hier

8. Leer jezelf iets waarvan je dacht het nooit te kunnen
Ben je niet zo'n doorzetter? Bekijk dan eens de filmpjes van de Engelse YouTuber Mike Boyd. Daarin oefent hij dagenlang de kickflip, gooit hij uren achtereen met een boemerang en leert hij zichzelf fietsen op een eenwieler. Zijn filmpjes zijn leuk om te kijken, maar bovenal erg inspirerend. 

9. Begin je eigen moestuintje
Hebben jullie thuis nog wat plek over in de achtertuin? Haal onkruid weg, spit de aarde om en zaai of plant de groenten die je het liefst in een zomerse salade vindt. Een makkelijk mini-projectje, waar je - als je het echt goed wilt doen - iedere dag mee bezig kunt zijn. 

10. Organiseer een spelletjesdag
Nodig op een regenachtige dag wat vrienden uit en vraag ze om allemaal hun favoriete bordspel mee te nemen. Zoek op zolder ook eens naar een spel dat je al jaren niet meer gespeeld hebt, en zorg heel veel lekker eten. Gezelligheid gegarandeerd! 

11. Reorganiseer je kledingkast
Tijdens het opruimen - wat ongetwijfeld een hele dag duurt - kom je vast shirts, blousejes of schoenen tegen die te klein zijn of je eigenlijk nooit meer draagt. Gooi niet zomaar alles weg, maar verkoop wat nog gedragen kan worden online. Bijvoorbeeld via United Wardrobe. Dan hou je ook nog wat geld aan over aan opruimen!

12. Kampeer in de achtertuin
Ben je niet zo'n kampeerfan? Bedenk dan dat je altijd naar binnen kunt rennen als je de tent te benauwd vindt worden, of sleep een matras in de tent voor extra comfort. 

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.  Meer blogs van Gitte lees je hier.

Anderen lazen ook: De 5 irritantste vakantiekiekjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren