365 dagen Kerstmis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ivo Pasveer
Ivo
Pasveer

De dagen zijn kort en de vakantie viert hoogtij. Het is Kerstmis! Een feest waar ik ieder jaar weer van geniet en ik kan me niet voorstellen dat jij dat niet doet. Daarom schotel ik je vol trots 7 redenen voor waarom het altijd kerst zou moeten zijn.

1. De straten zijn prachtig versierd
Waar je ook komt, van Maastricht tot Groningen: alles is mooi versierd. Van enorme 'gewone' kerstbomen tot ware lichtsensaties. En het kan zelfs zo zijn dat je per ongeluk een miniwonderland binnenstapt.

2. Je eet altijd lekker
Ik weet niet of jouw ouders het ook doen, maar over het algemeen spannen moeders zich in de kerstperiode extra in om een lekker maaltje te koken. En zo niet, dan eet je je toch lekker misselijk aan die overheerlijke kerstkransjes?

3. Je bent vrij van school
Wat dat betreft zijn scholen heel meelevend: je mag namelijk met de koudste dagen van het jaar vrij van ze. Overigens moet je vier dagen na de jaarwisseling wel brak en al weer aan de bak, maar dat is een ander verhaal.

4. Kerstmarkten
Dit valt eigenlijk onder de zevende reden: de megaleuke übergezellige kerstmarkten. Kom je dag door met een groot glas glühwein en een hoop marktkraampjes (vaak mét chagrijnige verkoper en overpriced handelswaar). Superleuk!

5. (soms) SNEEUW!
Ik ga vaak met de kerstperiode op wintersport, maar héél héél héél soms hebben we in ons eigen kikkerlandje zelf sneeuw. Al lijkt de kans dat dat gebeurt met het jaar kleiner te worden...

6. Kerstmuziek
Zodra we Sint Nicolaas het land uit hebben gebonjourd, kan ik niet wachten om de eerste kerstplaat op te zetten. All I want for Christmas is... kerstmuziek.

7. Gezelligheid
En stiekem het belangrijkste punt, want wie smelt er nou niet weg als een kaarsje wanneer je met je hele familie rond een haardvuurtje zit. Kerst is elke keer weer een fantastisch feest, als het aan mij ligt. Kon dat maar het hele jaar zo blijven!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren