Blog

5 ASMR video’s die wèl werken voor mij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

ASMR: je kent het vast wel. Een willekeurige influencer die langzaam fluistert in een microfoon zonder enige wraakzuchtige of erotische gevoelens, ook al lijkt het van wel. Ik krijg er altijd een heel naar gevoel van, terwijl dat juist NIET de bedoeling is… Waar ik wel ontspannen van word? Dit soort video’s!

Na een lange schooldag waarbij ik urenlang heb moeten nadenken, heb ik vaak even behoefte aan wat RUST. Gewoon nergens aan denken, maar heerlijk relaxed in m'n eentje een video kijken. Daarom kruip ik wekelijks 's avonds in de krochten van YouTube voor dit soort video's:

1. FLUFFY taarten

Ruim 14 miljoen weergaven en niet voor niets: deze video is héél satisfying omdat het er zo perfect uitziet en dat geeft een rustgevend gevoel. Je ziet hoe ze mega fluffy taarten maken in Japan. Ik zou niets liever willen dan er ook eentje kunnen bemachtigen (en natuurlijk op te eten). 

2. Hydro dipping

Bekend met het fenomeen hydro dipping? Met een soort verf wordt er een laagje op water gemaakt, waar vervolgens een voorwerp wordt ingedoopt. Deze is dan in één keer helemaal gestyled. Ik vind het héél satisfying om naar te kijken omdat ik helemaal m'n gedachtes kan verzetten. De resultaten zijn ook echt mooi trouwens!

3. Zand-ASMR

Die versterkte snijgeluiden hadden van mij niet gehoeven, maar ik vind het verder heerlijk om naar deze zand-ASMR te kijken. Bij het snijden van zo’n ‘zandcake’ denk ik alleen maar: DAT WIL IK OOK DOEN. Ik heb nog niet van dat speciale zand, maar zodra ik iets tegenkom ga ik m'n slag slaan. Zo te zien ben ik lang niet de enige die naar deze video kijkt: zo’n 19 miljoen andere mensen hebben hier ook van genoten.

4. Panda-snoep

Héél random, maar in deze video van bijna twintig minuten kun je kijken hoe een panda-snoepje wordt gemaakt. Leuker dan je denkt! Er komt een hele techniek bij kijken, iets wat ik zelf helaas nooit na zou kunnen doen. Ik word er wel heel relaxed van en vooral het eindresultaat waarbij de snoepjes worden gehakt is heerlijk. Voor de echte fans: datzelfde YouTube-kanaal heeft nog veel meer van zulke snoep-maak-video's.

5. Schilder-perfectie

Schildervideo’s komen regelmatig langs op mijn tijdlijn op Facebook omdat ik erg van kunst houd. Verf dat wordt uitgesmeerd vind ik satisfying en leuk om naar te kijken, maar wanneer het resultaat ook nog super mooi is, is de video helemaal compleet. Lekker rustgevend, vooral als het tape eraf wordt gehaald en de strakke lijnen zichtbaar zijn.

Lucas (20) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden