5 redenen om een hond te kopen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Zondag 26 mei is niet zomaar een dag. Het is namelijk de Dag van de Hond waarin alles - of nou ja, veel - in het teken staat van de trouwe viervoeter. Mocht je er geen hebben: hier 5 redenen om er een te kopen. Plezier gegarandeerd!

1. Je komt nog eens het huis uit

Honden moeten uitgelaten worden, dus nu heb je geen smoesje meer om jezelf de hele dag in huis op te sluiten met een zak chips op schoot. Naast de rondjes in de wijk, ga ik vaak samen met mijn viervoeter naar het bos. Goed voor de beweging en hartstikke leuk om met andere hondeneigenaren te socializen!

2. Het is hondsgezellig

Je bent nooit meer alleen wanneer je een hond koopt. Wanneer je je verveelt kan je gewoon gaan lopen of spelen met de hond: hij is er altijd! Verder zijn honden roedeldieren dus ze zullen je ook opzoeken. Als ik op mijn kamer huiswerk maak, komt mijn hond er vaak bij liggen. Hondsgezellig!

3. Je kunt ‘m trainen

Honden zijn slimme beesten, en vooral puppy’s zijn erg leergierig. Voor een snoepje doen ze alles. En als je gedisciplineerd met ze traint, kun je ze echt van alles leren. Ik heb bijvoorbeeld mijn hond geleerd om te gaan liggen voor een brokje en net zo lang te wachten met eten tot ik ‘ga maar’ zeg. Heel grappig!

4. Vermindert stress

Uit onderzoek blijkt dat interactie met huisdieren zorgt voor stressvermindering. Vooral door het aaien ervan, maar ook door de eerder genoemde lichamelijke beweging. Huisdieren geven sociale steun en helpen tegen depressie. Als je nu nog twijfelt aan het nemen van een hond weet ik het ook niet meer!

5. Genoeg spam-materiaal

Tussen afgekloven kranten, springend in een plas of met een schattige teddybeer: je kunt zo veel leuke foto’s en filmpjes maken van je hond. Wedden dat je binnen de kortste keren net als ik al je vrienden volspamt op Snapchat?

Denk wel twee keer na: Het is de Dag van de Hond, dus dé perfecte dag om een hond te kopen. Maar let op: zorg niet dat het een impulsieve aankoop is. Het hebben van een hond geeft veel verantwoordelijkheid, en je moet er echt zeker van zijn dat je er een wilt voordat je hem aanschaft. Een hond heeft veel zorg en aandacht nodig en puppy’s kunnen best eigenwijs zijn. Slaap er dus eerst nog wat nachtjes over!

Lucas (19) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren