blog frisdrank

5 redenen waarom ik geen frisdrank drink

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

'Drink je geen cola? Ach, dat komt vanzelf wel.' Het is eigenlijk het antwoord dat ik krijg van .. tja praktisch iedereen aan wie ik vertel dat ik geen prik lust. Hebben zij het even flink fout, want ik drink nog steeds geen prik! Hier zijn 5 redenen waarom. 

1. Toegevoegde waarde

Ik snap best dat prik sommige drankjes beter en lekkerder maakt. Maar persoonlijk voegt het niks toe. Prik zelf heeft geen smaak, het is er gewoon. Het enige nut dat ik tot nu toe heb kunnen vinden is dat je een prach-ti-ge fontein krijgt als je mentos in een fles cola gooit.

2. Raar

Ik vind het vooral raar en snap niet waarom we dit gas in ons drinken gooien? Die prikkende lucht voelt gewoon raar en verkeerd aan in mijn keel. Ik kan me geen andere situatie bedenken waarin een prikkelend gevoel wel fijn is. Jij wel? Alleen als we het in onze mond hebben, blijkbaar. Om nog maar niet te spreken van als je het voelt doortrekken naar je keel... Nee, ik vind het gewoon niks, bah. 

3. Ongezond

Drank met prik erin is vaak ongezond. Dat komt niet zozeer doordat er koolzuur aan toe is gevoegd. Als je kijkt naar drankjes zoals cola en sinas dan zit er vooral veel suiker in wat het ongezond. Hoe dan ook, ik hou het liever bij water. Dat vind ik lekker en het is gezond. Win-win in mijn ogen. En als ik zin heb in iets zoeters, dan pak ik iets wat misschien ook niet het allergezondste is maar waar in ieder geval ook geen prik in zit zoals multivitaminedrank.

4. Jong (niet) geleerd, oud (niet) gedaan

Als mensen misschien wat meer pushy waren geweest om mij te 'leren' prik te drinken, dan was ik er misschien gewend aan geraakt. Maar ik vind nog steeds dat het prima is zo. Het feit dat ik geen prik drink is geen wereldramp. Op zich lust ik wel, maar ik vind het gewoon niet lekker. Ik heb de gewoonte van frisdrank drinken nooit echt opgebouwd en dat wil ik eigenlijk graag zo houden.

5. Duur

Dit is eigenlijk (nog) geen reden waarom ik geen prik drink, maar het wordt waarschijnlijk wel een motivatie voor later. Het is namelijk een stuk goedkoper om water uit de kraan te drinken dan frisdrank bij de supermarkt te halen. Het zou in de toekomst ook betekenen dat ik mijn favoriete drankjes zonder prik ook moet laten liggen. Alhoewel, sommige dingen zijn het geld waard. Helemaal als ze niet je keel aanvallen met bubbeltjes gas!

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren