gekke gewoontes eten
Blog

5 snacks die niet lekker klinken, maar het wel zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemijn Groenveld
Annemijn
Groeneveld

Twee jaar geleden had ik een voornemen: ik ging voortaan gezond eten. En dit keer zou het geen bevlieging van twee weken zijn. Dus verbood ik mijn vader om ongezonde dingen te kopen. 

Koekjes en patat kwamen voortaan niet meer het huis in. De ongezonde dingen verdwenen uit mijn eetpatroon, maar de trek in tussendoortjes niet. Zo begon ik te experimenteren met voedsel dat we nog wél in huis hadden en dit zijn de resultaten.

1. Augurken met humus
Na een lange dag school is er niets lekkerder dan op de bank neerploffen met in de ene hand een bakje grote, zoetzure (NIET de zure!) augurken en in de andere hand een bakje humus om in te dippen. Albert Heijn heeft een enorm uitgebreid assortiment aan humusvarianten. Mijn favorieten zijn de smaken zongedroogde tomaat, gegrilde groente en pompoen.

2. Worteltjes met honing mosterd
Een variant op het bovenstaande is de combinatie worteltjes met honing mosterd of milde mosterd van bijvoorbeeld Marne. Je kan bij de meeste supermarkten voorgeschrapte worteltjes kopen. Die zijn superlekker én gezondZéker als je ze vergelijkt met chips of koekjes, die ik anders zou eten. Wortel met humus of piccalilly is overigens ook lekker.

3. Bevroren mango
Ik ben een grote mangoliefhebber en een ijsliefhebber, dus nadat ik voor het eerst bevroren mangostukjes had gegeten, moest er maandelijks een nieuwe kiloverpakking aangeschaft worden. Op  deze manier kan je ook in de winter tropisch fruit eten. De mangostukjes zijn het best als je ze een half uurtje buiten de vriezer zet, zodat het buitenste laagje ontdooit is, terwijl de binnenkant nog hard is. Hmmm…

4. Warme bosvruchten
Uit experimenten met het ontdooien van bosvruchten uit de diepvries kwam een verrassend resultaat; als je de vruchtjes net iets te lang in de magnetron doet, krijg je een soort warme jam. Het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar geloof me, het is verrukkelijk. Ik lepel zo een heel bakje naar binnen.

5. Yoghurt met ontbijtkoek en stroop
Wat doe je als er alleen nog yoghurt, ontbijtkoek en schenkstroop in de kast staan en je na een hockeytraining zin hebt in iets zoets? Dan gooi je het allemaal in een bakje! De ontbijtkoek verkruimelen, de stroop toevoegen, even roeren… en klaar.

6. Pindakaas en komkommer op brood
Deze tip kreeg ik van mijn zus, die veganist is en dus altijd creatief moet omgaan met de mogelijkheden. Ik heb het uitgeprobeerd en inderdaad: verassend genoeg smaakte het heel goed.

Op het eerste gezicht zijn het misschien rare combinaties, maar probeer het gewoon een keertje! Misschien wordt het wel jouw nieuwe favoriete snack.

Annemijn is 16 jaar en zit op het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Naast (natuurlijk) blogs schrijven, besteedt ze haar vrije tijd aan hockeyen, fotograferen en lezen. Ook heeft ze een leasepony waar ze zo vaak mogelijk naartoe gaat. Al haar hele leven is ze bezig met schrijven, vroeger gewoon voor de lol en nu voor de schoolkrant.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden