biseksualiteit blog
Blog

Ik ben bi: 'Val je dan meer op jongens of op meisjes?'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Sinds een tijdje heb ik een vriend, waardoor mensen vaak denken dat ik homoseksueel ben. Tóch is dit niet het geval, want ik val zowel op jongens als op meisjes. 

Maar ik merk dat er nog veel onduidelijkheid is over biseksualiteit. Ook bij mijzelf was biseksualiteit een lange tijd onduidelijk, maar het ontdekken van mijn geaardheid liep eigenlijk van een leien dakje.

Geluk bij een ongeluk

In mijn eindexamenjaar was ik namelijk een tijdje aan het WhatsAppen met een jongen. Langzaamaan merkte ik dat ik hem als meer dan een vriend begon te zien en gevoelens voor hem kreeg. Toen hij me op een gegeven moment vertelde dat hij zowel op jongens als meisjes viel, besefte ik dat ik óók biseksueel ben. Er was namelijk ook een meisje dat ik een tijdje leuk vond. Helaas wees de jongen in kwestie mij af, maar door hem kreeg ik wél meer duidelijkheid over mijn geaardheid. Een geluk bij een ongeluk, dus!

Percentage van aantrekkelijkheid

Mijn vrienden accepteerden mijn coming-out gelukkig allemaal. Tóch kreeg ik van een aantal ook  wel ‘aparte’ vragen. De meest gestelde vraag: 'Val je dan meer op jongens of op meisjes?'. Vaak aangevuld met de vraag of ik beide geslachten een percentage van aantrekkelijkheid wil geven. Biseksualiteit staat voor mij gelijk aan romantische gevoelens en seksuele aantrekking. En niet dat ik 'alleen' maar op meisjes val. Of jongens.

Huisje, boompje, beestje

Met het ‘uit de kast komen’ bij mijn familie heb ik daarentegen héél lang gewacht. Ik heb het ze namelijk pas verteld toen ik in mei dit jaar een relatie kreeg met een jongen, omdat ik vond dat zij dat wel moesten weten. Waarom ik het niet gelijk op de middelbare school heb verteld, toen ik er achter kwam dat ik bi ben? Ik was stiekem best wel bang voor de reactie van mijn ouders, omdat ze toch een bepaald toekomstbeeld bij je schetsen: huisje, boompje, beestje... Toen ik mijn vader vertelde dat ik biseksueel ben, grapte ik dan ook dat hij nog steeds opa kan worden. 'Of ze komen van mij, of ik adopteer kinderen. Dat zie ik tegen die tijd wel.' Want uiteindelijk gaat het erom dat ík gelukkig ben. Of dat nou met een jongen of met een meisje is.

Memes, gifjes en kattenfilmpjes. Niek (20) is vaak scrollend door een tijdlijn te vinden. Facebook, Instagram of YouTube: áls er maar wat te lachen valt! Deze journalist in spé blogt voor 7Days om meer ervaring op te doen voor zijn opleiding journalistiek.. Lees hier meer blogs van Niek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren