Schooltips

5 websites die de brugklas wat makkelijker maken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sophia
van Lil

Ik heb er al wat jaartjes op zitten, maar weet nog precies hoe het is om naar de brugklas te gaan. Schoolspullen kopen, nieuwe mensen ontmoeten, je vaders opmerking 'waar gaat die tas met dat meisje naartoe'... Het hoort er allemaal bij. Net zoals die bergen huiswerk en al die toetsen. Onderstaande vijf websites leerde ik in de loop van de jaren kennen en zijn van onschatbare waarde voor elke (bijna)-brugklasser.

1. Digischool.nl

digischool
Deze site, vol tips en trucs, biedt hulp bij elk vak. Per vak vind je er extra oefeningen, achtergrondinformatie en video's met uitleg. Handig als je iets niet helemaal snapt, of er meer over wilt weten.

2. Woordjesleren.nl

woordjesleren.nl woordjes leren
Bij het leren van een taal hoort het leren van woordjes. Heel veel woordjes. Woorden voor elk vak en van elke methode staan hier opgeslagen in de vele, gratis te gebruiken, lijsten. Wanneer je de lijsten liever zelf invoert kan dat, na het aanmaken van een account, ook. Door ze te delen help je niet alleen je klasgenoten, maar ook je leeftijdsgenoten door het hele land. De woorden zijn uit te printen en op verschillende manieren te overhoren.

3. Prezi.com

Prezi presentatie
Geliefd bij de één, gehaat door de ander: de spreekbeurten. Stamelend iets over jezelf vertellen in het Frans, een betoog tegen de plofkip of uitleg over eroderende krachten, ze zijn er bij elk vak. Powerpoint is inmiddels echter wat verouderd. Een alternatief: Prezi! Dit is een makkelijk te gebruiken online programma, waarmee je zelf een eigen presentatie in elkaar kunt zetten. Het handigste: je slaat hem online op en opent hem vervolgens weer via de site in de klas. Dus geen te vergeten usb-sticks of problemen met openen. Ook zijn je gemaakte presentaties openbaar, waardoor anderen er ook gebruik van kunnen maken.

4. Scholieren.com

Scholieren.com
Tips voor alle vakken, werkstukken en boekverslagen, alles op één site, en (bijna) alles gemaakt door medescholieren. Dat is het idee achter Scholieren.com. Als manier om je extra voor te bereiden op een toets zijn er voor vele methodes samenvattingen en je vindt er polls en fora. Een goede manier om elkaar te helpen.

5. Getcoldturkey.com

Coldturkey websites blokkeren
Het gebeurt iedereen weleens: je stelt het leren voor een biologietoets uit om vervolgens tijd te verspillen op Facebook en andere sites. De oplossing: cold turkey afkicken. Bij deze site kun je kiezen uit een lijst websites die je tijdelijk kunt blokkeren. De lijst kun je zelf wijzigen, je kunt nieuwe sites toevoegen en ook de tijd is zelf in te stellen. Misschien soms jammer, maar vaak wel het verstandigst.

Ga je bijna naar de brugklas? Onze pagina Sevendays.nl/brugklas staat bomvol slimme tips, interessant brugklasnieuws en grappige blogs die je klaarstomen voor de middelbare school. En misschien heb je ook wel iets aan onze speciale krant Brugklas voor Beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren