spellen camping
Blog

5x de leukste spellen voor op de camping

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Op de camping is er vaak slechte WiFi en, als je geluk hebt, veel zon. Deze combinatie maakt het dat ik veel spellen speel op de camping. En ik durf te wedden dat ik niet de enige ben die ze speelt.

Badminton

Je houdt ervan of je haat het: als je het kunt is het geweldig en als je het niet kunt frustrerend. Wat met veel meer dingen zo is, maar mijn frustratie kwam tot grote hoogte bij dit spel. Totdat het best goed ging, tien keer overspelen werd dertig. En toen moest ik naar huis. Maar de energie die wij kregen om beter te worden en de trotsheid toen dit lukte zal ik niet snel vergeten. Daarom is badminton één van mijn favoriete bezigheden op de camping. En je beweegt er ook nog eens flink door, dus het is goed voor mijn conditie.

Kaarten: Stressen

Ik ga niet kamperen zonder kaarten mee te nemen. Hoewel ik weinig kaartspelletjes weet, het stopt al gauw bij Ezelen, vermaak ik me altijd prima met kaarten. Deze zomer heb ik van een vriendin het spel Stressen geleerd, een spel waarin ik ontzettend fanatiek word en wild op de tafel ga slaan (dit is uiteindelijk de bedoeling). Een spel wat mij op de late avonden veel plezier heeft gebracht.

Yahtzee

Tot nu toe heb ik één keer Yahtzee gespeeld. Ik kende de regels niet meer, maar mijn moeder, met wie ik het toen speelde, kon het prima uitleggen en het is niet al te ingewikkeld. Ze zei voor welke dobbelstenen ik het beste opnieuw kon gooien en ik had die avond met beginnersgeluk, maar vooral met ontzettend veel hulp gewonnen.

Paaltjesvoetbal

Zelf heb ik er mijn hele middelbareschool-periode een hekel aan gehad en heeft mijn zus hier zelfs haar voet mee gebroken, maar toch stelden we voor dit spel samen met onze familie te doen. Als wilde beesten renden wij op de voetbal af en er creëerden al snel samenspanningen: met zijn allen op de sterkste speler. Verder was er geen serieuze winnaar, daarvoor hadden we te vaak de slappe lach.

Rummikub

Als laatste het spel dat ik het meeste speel als ik op vakantie ben: Rummikub. De ergernissen zijn hier soms groter dan het plezier, het kan heel lastig zijn, soms gewoon zelfs onmogelijk, om boven de dertig punten te komen. Dan moet je wachten en wachten tot je uiteindelijk iets op mag leggen en is een ieder al bijna uit. Toch blijven wij het spelen, omdat het zo simpel is en iedereen met geluk kan winnen. Maar vooral omdat wij het leuk vinden samen te spelen.

Door deze vijf spellen, er zijn er velen meer, kom ik mijn vakantietijd meer dan gelukkig door. Ik heb zelfs dagen dat ik mijn telefoon vergeet en wanneer ik dan kijk, ik hem snel weer weg leg omdat ik simpelweg geen behoefte om naar mijn telefoon te kijken. Ik wil dan gewoon deze spellen spelen, samen met de mensen om wie ik het meeste geef.

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren