blog proefwerkweektips
Blog

5x proefwerkweektips die je (misschien) nog niet kent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

De preek van je mentor met studietips heb je vast al gehad. Maar naast plannen en op tijd beginnen, zijn er ook andere dingen die je kunt doen om de proefwerkweek door te komen. Een paar tips.

1. Google Docs
WAAROM duurde het zo lang voor ik dit ontdekte? Met Google Docs kun je samen aan een document werken, met automatische aanpassingen. Het heeft zelfs een chatfunctie, dus je hoeft NIET meer af te spreken en door de kou of regen te fietsen om samen te leren. Hallelujah!

2. Productiviteit planten
De app Forest helpt je om van je telefoon af te blijven tijdens het leren. Het is een combinatie van een spel en een timer, waarbij je door te werken een bos 'aanlegt'. Fijne bonus: als je de proversie downloadt, kun je indirect echte bomen planten!

Forest

3. Even rust
Pauzes zijn belangrijk, maar werken alleen als je ze fatsoenlijk besteedt. Een pauze moet niet vijftien minuten wachten zijn tot je weer moet leren. Luister even naar muziek, lees wat in een boek of kijk een (1!) kort (!) YouTube-filmpje. Laat je even afleiden, anders geef je je brein alsnog geen rust en heeft zo'n pauze weinig zin. Wat ik leuk vind om naar te kijken zijn animation storytime-video's. Die duren tien tot vijftien minuten. Dus ideaal voor een pauze. 

Tabletop Games

4. YouTube
Voor als je echt kapot moe bent en niks anders kunt dan zitten en luisteren. Een paar goede kanalen zijn CrashCourse (biologie, scheikunde, en meer) JORTgeschiedenis, en wiskundeacademie. Deze geven je uitleg over de stof en werken ook voorbeeldopgaven uit.

5. He-le-maal zen
Over rust gesproken: als het allemaal te veel wordt, laat die paniek gewoon over je heen komen. Probeer het niet weg te stoppen, maar accepteer het. En ja hoor, ook hier kunnen apps helpen: probeer eens de gratis versie van Calm of een van de andere honderd meditatieapps. En als meditatie niet je ding is: ik heb gemerkt een beetje heavy metal ook helpt! Yup, daar word je he-le-maal zen van.

Metallica: Hardwired (Official Music Video)

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren