basisschooldingen
Blog

7 basisschooldingen die nu niet meer kunnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Vroeger, toen je nog niet nadacht over grotemensendingen, was alles nét iets beter, mooier, leuker en lekkerder. Toch?

Ik neem je mee terug in de tijd en voorzie je van een portie nostalgie. Vandaag: 7 dingen die je vroeger op de basisschool deed, maar nu echt echt écht niet meer kunnen. Nou ja, ze kunnen nog wel, maar je wordt ongetwijfeld raar aangekeken.

1. Liefdesbriefjes schrijven

Hoé hilarisch zou het zijn als je in je eindexamenjaar een verfrommeld briefje toegeschoven kreeg met daarop in hanenpoten: 'Wil je verkering met mij?'. En dat je dan het antwoord mocht aanvinken. Het is zó suf dat het misschien zelfs wel origineel is om het gewoon op die manier te vragen aan je crush. Die is zo overdonderd dat hij durft echt geen nee meer te zeggen.

2. Bekers met draaidop meenemen

Had jij ook altijd zo'n stevige, praktische, felgekleurde beker met draaidop? Ik wel. Ik kan je verzekeren: hij was niet allesbehalve chill, omdat dat ding al-tijd lekte. Wie er nu een uit zijn tas haalt, roept nog steeds de herinnering van mijn doorweekte schooltas op. Niet doen dus.

3. Hopen dat je je arm breekt

Noot vooraf: zo was ik niet. Ik brak mijn arm op de basisschool dus echt omdat ik van de fiets afviel, en daar was ik niet bepaald amused mee. Andere kinderen waren juist jaloers. Eén vriendinnetje fluisterde ooit in mijn oor: ik hoop dat ik ook iets breek, mijn been of zo, dan wil iedereen erop schrijven en krijg je cadeaus. Wát?

4. Je sinterklaascadeaus meenemen

Ik deed dat. Ik was zo'n kind dat héél graag wilde pronken met mijn nieuwe cadeaus. Nu vind ik dat naar. En vet raar als je dat nu gewoon nog steeds zou doen. Tenzij je je chocoladeletter meeneemt en die deelt met de rest.

5. Overdreven blij zijn met stickers

Do I need to say more?

6. Trots zijn op je beugel

In groep acht had ik een dikke buitenboordbeugel en ik was er vet trots op. Mocht jij er ook een hebben gehad, dan ken je dat gevoel waarschijnlijk nog wel. Je behoorde immers tot de kleine groep met kinderen die dat al kon en mocht, en bovendien stond zo'n apparaat in je mond heel interessant. En je mocht enge verhalen over de ortho verspreiden. Behalve als je een blokbeugel had. Dan kon je maar beter helemaal niet praten.

7. Experimenteel doen met make-up

Van dikke strepen oogpotlood en klodders van de verkeerde kleur foundation, tot voor de eerste keer wenkbrauwen epileren en over-de-top glitterglipgloss. Nooit. Meer.

Gitte (20) is dol op de geur van papieren kranten. Haar droom: er zelf ook voor één schrijven. En haar stukken illustreren. Volgend jaar hoopt ze haar diploma Journalistiek te behalen en die droom waar te maken. Mocht dat niet lukken, dan is ze vastberaden haar eigen ontbijtrestaurantje te beginnen. Met een zelfverzonnen menu van roereitjes met ketchup, kommetjes met fruit, yoghurt en muesli en wentelteefjes. Laten dat nu net haar drie favoriete ontbijtjes zijn.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren