Blog

7 dingen die je kunt doen tijdens het tandenpoetsen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Tandenpoetsen neemt twee keer per dag ongeveer twee minuten in beslag. Dat is natuurlijk weinig, maar lijkt het bij jou ook altijd een eeuwigheid te duren? Hier zeven dingen om de tijd te doden tijdens het tandenpoetsen.

1. Maak een scheerschuimschilderij op de spiegel 
De creatieve geest moet gestimuleerd blijven worden, wat soms best lastig is in de dagelijkse sleur. Neem daarom elke dag een paar minuten (tijdens het tandenpoetsen dus) de tijd om een schilderij te maken. Met scheerschuim. Op de spiegel. Kan best met één hand toch?!

2. Kijk filmpjes over tandenpoetsen
Nee, dan heb ik het niet over die duffe instructiefilmpjes met 'POETS NU 3,7 SECONDE RECHTSACHTER'. Ik heb het over andere filmpjes, check bijvoorbeeld dit Youtube-gekkie die zijn tanden poetst met Nutella. Of kijk een aflevering How Its Made, over tandpasta. Voor mensen met een zéér sterke maag: in dit filmpje eet een heel dwaas Youtube-gekkie een boterham met heel veel tandpasta.

3. Neurie een liedje
Echt praten kan je niet, met zo’n ding in je mond, maar neuriën gaat wel. Kies een liedje dat je goed kent, er zijn zat liedjes van ongeveer twee minuten (bijvoorbeeld Happy, of dit gekke liedje).
En zorg dat je stem harder is dan het gebrom van de elektrische tandenborstel, dan heb je daar ook geen last meer van. 

4. Laat je kat schrikken
Katten zijn voor nogal random dingen heel erg bang (komkommers bijvoorbeeld)  Maar zijn ze ook bang voor het geluid van de elektrische tandenborstel? Het is aan jou om het dit te testen.

5. Mompel alle rijtjes van Frans, Duits en Engels
Je leraar of lerares zegt waarschijnlijk vaak dat je die stamp-rijtjes moet blijven herhalen. Maar daar heb je vast nooit tijd voor. Die twee minuten vol tandpasta-schuim, tandenborstels en flosdraden in je mond zijn daar toch het perfecte moment voor? DER DES DEM DEN, DIE DER DER DIE...

6. Denk na over dingen waar je anders nooit over na denkt
Ja, er zijn soms van die dingen waar je normaal gewoon niet over na denkt. Bijvoorbeeld: 'Is een geit wel echt een dier?' Of: 'Waarom is cola zwart?' Tandenpoetsen is de perfecte gelegenheid om daar eens over te filosoferen.

7. Doe lenigheidsoefeningen
Geef maar toe: stiekem wil je al heel je leven de spagaat kunnen. Hmm, dat vergt wat oefening. Is het een idee om elke dag tijdens het tandenpoetsen even te oefenen? Na drie jaar kun je het!

Meer blogs van Lucas (16) lezen? Check ook De 7 bizarste Japanse gadgets en De aller- allerflauwste grappen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren