ramadan iftar suikerfeest

7 dingen waar je elke Ramadan tegenaan loopt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
tahrim
Tahrim
Ramdjan

Voor meer dan anderhalf miljard mensen op deze planeet, van wie bijna een miljoen in Nederland, zijn de dertig dagen Ramadan ‘the most wonderful time of the year’. En dan heb ik het nog niet eens over het aansluitende Suikerfeest. Om deze zeven dingen kun je nooit heen!

1. Al die dadels overal
Overal waar je bent, zijn er opeens dadels. Dadels lijken wel de heilige graal en het lijkt wel alsof die heilige graal net opgegraven is. Maar het maakt niet uit, want ze zijn nog lekker ook!

2. Allemaal schattige, onnozele, irritante vragen
Lief bedoeld, maar 'eet je dan niet stiekem?' Wat denk je zelf? 'Hoe doe je dat dan met tandenpoetsen?' Zucht…

3. Je vreselijke slaapritme
Als je iets te laat naar bed gaat tijdens de ramadan, merk je dat meteen. Plots zijn middagdutjes en onvoorziene wegtuimel-momentjes the way of life

4. Je discipline die op de proef gesteld wordt 
Wanneer je collega’s of vrienden (of wildvreemden) voor je neus zitten te eten en de geur van eten je neus binnendringt… 'Vind je het echt niet erg dat ik voor je neus eet?' – 'Nee hoor!', want je wilt natuurlijk niet onbeleefd zijn.

5. De paradox van de iftar 
De paradox van de iftar (het diner waarmee het vasten gebroken wordt), die waarschijnlijk ook voor niet-moslims bekend voor zal komen bij welk groot diner dan ook: je hebt ontzettend veel zin in heel veel eten, maar krijgt niet eens de helft op... 

6. Gewend raken aan niet meer eten 
…en op een gegeven moment verdwijnt zelfs je zin in de iftar. Om maar niet te spreken over de dagen na de ramadan, waarin je nog even moet nadenken of je nu wel of niet mag eten.

7. Het afvallen 
Een positief bij-effect van de ramadan. En vasten kost ook nog eens minder moeite dan wanneer je een maand lang dagelijks naar de sportschool zou gaan!

Anderen lazen ook: De 7 dingen waar je elke Ramadan tegenaan loopt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren