blog laura superhelden

7 fantastische filmhelden die ook de moeite waard zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Laura Simons
Laura
Simons

Na de spectaculaire film Endgame - het definitieve slotakkoord van de reeks blockbusters van The Avengers, ben ik in een zwart film-gat gevallen. Hoe kan het ook anders, nu mijn favoriete helden oud, dood of alleen zijn? Voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit, ben ik op zoek gegaan naar een paar andere, fantastische filmhelden - die het gemis en de pijn kunnen verzachten.

1. Harry Potter

Te beginnen met Harry Potter. Harry mag gewoon niet ontbreken in een lijstje met de beste filmhelden ooit. Zijn jarenlang durende gevecht tegen Voldemort is een van de spannendste en best uitgewerkte strijden die ik ooit heb gezien. Je moet natuurlijk wel houden van de fantasiewereld, met onder andere toverkracht, vreemde beesten en een pratende hoed, maar met de 8 films ben je meteen uren zoet. Mijn persoonlijke favoriet? De finale natuurlijk, Harry Potter and the Deathly Hallows part 2! Daar moet je dan wel eerst de rest voor hebben gezien helaas.

via GIPHY

2. Frodo Balings

Deze kleine Hobbit uit Lord of the Rings is alleen al leuk voor zijn schattige uiterlijk, maar hij is veel meer dan dat. Hij is beleefd, een doorzetter, en heeft ook nog eens hele leuke sidekicks om zich heen! Sam Gewissies verdient minstens de helft van de eer, want zonder deze ambitieuze en trouwe metgezel had Frodo zijn avontuur nooit afgemaakt. Misschien leuk om te kijken met je beste vriend(in)?

via GIPHY

3. Po

Hij komt uit een kinderfilm, ik geef het eerlijk toe, maar Po van Kung Fu Panda is al vanaf dat ik een klein meisje was een van mijn helden. De reden? Hij strijdt niet alleen tegen het kwaad, maar ook tegen vooroordelen en bodyshaming. Onderwerpen die anno 2019 erg actueel zijn. Oh, en hij is een van de meest hilarische fillmpersonages ooit, voor jong én oud. Kung Fu Panda verveelt nooit!

via GIPHY

4. Luke Skywalker

De Star Wars-films zijn klassiekers; je moet ze eens in je leven hebben gezien. Al is het maar voor de legendarische rol van Luke Skywalker. De heroïsche jongen groeit in de (inmiddels) acht films op tot een nukkige man met een hart van goud. En hij kan ook nog eens vechten met een lightsaber. De actiescènes, ondanks dat ze al oud zijn, zijn daarom minstens net zo goed zijn als die van Marvel!

via GIPHY

5. Elle woods

Twee woorden: Girl Power. Elle Woods van Legally Blonde is een rolmodel voor zowel mannen als vrouwen. Én eindelijk een vrouw in dit lijstje! In de film bewijst zij, op komische wijze en tegen ieders verwachtingen in, dat het ook voor haar mogelijk is een opleiding aan Harvard te kunnen voltooien. Wederom een filmheld die stereotypes aan de kant zet dus. En daarom ook een inspiratie voor velen. Al is het maar voor meisjes in de mode-industrie...

via GIPHY

6. Kevin McCallister

Als kind van 8 jaar oud in je eentje je huis bewaken voor twee meestercriminelen door overal DIY-valstrikken te plaatsen? Ik ken maar één filmpersonage dat zo innovatief is met huis-tuin-en-keukengerei, en dat is Kevin McCallister van Home Alone. Eerlijk is eerlijk, realistisch is het niet, maar grappig des te meer. En kerstfilms kun je ook best kijken in de zomer.

via GIPHY

7. Peter Parker (Spider-man)

Kijk, ik weet dat Peter Parker eigenlijk ook een rol had in Endgame, maar Spider-man wil ik toch nog een keer apart noemen, omdat hij pas 17 is, en nu al zo'n grote superheld. Én hij krijgt dit jaar ook nog een nieuwe film! Spider-man Far From Home draait vanaf juni in de bioscoop. Tenminste, als je na het trauma van Endgame nog naar een Marvel-film toe durft te gaan...

via GIPHY

Laura (17) is gek op muziek, luisteren én maken, en je zal haar dan ook altijd zingend/neuriënd/fluitend aantreffen. Daarnaast doet ze nog aan korfbal en leest ze graag alles wat los en vast zit. Later hoopt ze een baan te vinden in het onderwijs, want dat vindt ze super interessant! Maar het allerleukste? ‘Dat kies ik toch voor toneel!’ Het liefst in een zelfgeschreven stuk ook nog.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren