zomer
Blog

7 goedkope to-do's voor op je zomerbucketlist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

In de zomervakantie wil je zoveel mogelijk leuke dingen doen. Maar vaak geldt: leuk = duur. Hier zijn 7 dingen voor op je zomerbucketlist die géén hap uit je portemonnee nemen.

1. Picknicken

Niets is zo leuk als je moeders voorraadkast leegroven (sorry mam), samen naar het bos te fietsen en gezellig te eten en te zwemmen bij een riviertje! Een recept dat bij mijn vrienden áltijd in de smaak valt: wraps.

2. Bezoek een lokaal museum

Geloof me, je kunt de gekste dingen vinden: zelf heb ik mijn ogen uitgekeken op een akelig grote collectie opgezette dieren en wat 'souvenirs' van Nederlandse reizigers van vroeger. Weet je niet waar je heen kunt? Hier zijn vier kunstmusea's die je gratis kunt bezoeken!

3. Gratis live muziek

Sinds een van mijn vriendinnen in een band zit, (shout-out naar Kras!) kom ik steeds vaker terecht in bars waar bands spelen. Entree is vrijwel altijd gratis, dus als je rustig aan doet met de cola kost een leuke avond bijna niks! Ook zijn er genoeg gratis festivals in de zomer, en die zijn hier makkelijk te vinden.

4. Dierenpark

Voor de dierentuin ben je vaak veel geld kwijt, maar een kinderboerderij kost niks. Zelf vind ik geitjes aaien en in lichte paniek weglopen van kippen veel leuker dan kijken naar leeuwen die toch liggen te slapen. En bij een kinderboerderij kun je veel makkelijker een selfie maken met een dier.

5. High tea

Ah, nog zo'n klassieker: een high tea! Spreek met je vrienden af dat iedereen wat lekkers meeneemt (het liefst vers uit eigen oven). Als jij je ouders ook wat lekkers toestopt, worden de boodschappen misschien wel vergoed...

6. Spelletjesavond

Het klinkt misschien als iets voor je oma, maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat een nacht vol Jenga, Cards Against Humanity en UNO heel intens kan worden. Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele slapeloze nachten en ruzies over spelregels.

7. Korting zoeken

Dit is geen specifieke activiteit, maar op sites zoals Socialdeal.nl en Groupon.nl vind je vaak korting op activiteiten die je anders niet kunt betalen of waarvan je zelfs nooit van hebt gehoord (#notsponsored). Zelf ga ik met vrienden met dikke korting naar een escaperoom!

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren