Blog

7 herinneringen aan kinderfeestjes van vroeger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

De 'zuipfeesten' van tegenwoordig zijn geen echte feesten meer. Nee, vroeger wisten we écht wat feesten was: kinderfeestjes waren the bomb

Klimmen en klauteren in het speelparadijs, Happy Meals eten en disco-bowlen. Aan het begin een ruzie om de auto-indeling en na afloop snoepzakjes voor iedereen. Hier een lijstje herinneringen aan die leuke party’s.

1. 'Nu mag je niet meer op mijn kinderfeestje komen'
Tegenwoordig hebben we best wat chantagemateriaal voor vrienden die niet meewerken: mapjes met gekke schele en te-ver-ingezoomde foto’s bijvoorbeeld. Vroeger hadden we een ander machtig wapen. Als er echt geen optie meer over was, deden we deze beslissende uitspraak: 'Nu mag je niet meer op mijn kinderfeestje komen.' Nou, dan schrik je wel hoor...

2. Uitnodigingen verspreiden
Ook dat was een hele happening. De handgeschreven uitnodigingen werden keurig in een envelopje gestopt. Op school mochten we ze niet uitdelen, want dat zou kunnen zorgen voor jaloezie. Dan maar thuis bezorgen. Met één van je ouders fietste je naar al je vriendjes en vriendinnetjes om het kaartje door de brievenbus te gooien.

3. Piraten themafeestje
Als je een echt goed feestje wilde geven, koos je een thema en organiseerde je alles in stijl, inclusief de kat. Een piratenfeestje? Bekertjes met doodshoofden, stoere mutsen en Piet Piraat-de film kijken. Aan het eind kreeg iedereen een schatkist-ijsje! Arrrr!

4. Neem je zwemspullen mee
Soms stond er een heel mysterieus zinnetje op de uitnodiging: Het is nog een verassing wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee.

Wat een mysterie…

5. Cadeautjes zoeken: WARM!

De cadeautjes voor de jarigen werden altijd tactisch verstopt, maar ook tactisch gevonden. ‘WARM! KOUD! LAUW!'

Schreeuwende kinderstemmetjes geven richting aan waar de jarige moet zoeken. Wat een spanning!

6. WIE GAAT ER IN WELKE AUTO?
Op naar het discobowlen! De rode Audi en de grijze Ford staan voor de deur.

'NEEEEEEE, IK WIL NIET NAAST THEA. IK WIL NAAST JEFFREY!'
'HUHHH?? WAAROM MAG IK NIET BIJ TOM, WILLEM, LIEKE EN SARA?'
'NEEEEEE IK WIL VOORIN!'
Als iedereen eenmaal in de auto is gepropt, is het toch wel heel gezellig. Liedjes zingen, doorfluistertje spelen en gezellig dichtbij elkaar zitten.

7. Het zakje snoep aan het einde van de dag
Het was deze middag al één groot vreetfestijn (frietjes met knakworstjes, taart en héél veel snoep en chips) maar nu krijg je, om het obesitasgehalte onder de twaalf nog meer te stimuleren, ook een zakje snoepjes mee voor thuis. Zure matten, dropsleutels en zoute rijen. Met een briefje: Leuk dat je er was! ÉÉN GROOT FEEST.

Lucas (18) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is eerstejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren