PacMan: irritaties alom!
Blog

7 irritaties aan Pac-Man

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Dominique
Dominique
Westerveld

Weinig spelletjes zijn zo verslavend als Pac-Man. Iedereen voelt zich weleens het hongerige gele bolletje, dat voedsel probeert te pakken en achterna wordt gezeten door spookjes. Een ware gameklassieker. Maar wel eentje die een hoop irritaties met zich meebrengt. 

1. ​Level

Hèheè: eindelijk het volgende level gehaald. Alleen ga je in de volgende ronde meteen af. Argh: mag je weer vrolijk terug naar level één en weer van voor af aan beginnen.

2. Bíjna

Als je bijna, maar dan ook echt héél bijna bij een stip bent die ervoor zorgt dat je alle spookjes kan opeten. En precies op dat moment word je gepakt door een spookje. Op dat moment zit ik schreeuwend achter het scherm.

PacMan: irritaties alom!

3. Één nog maar

Je denkt het level te hebben gehaald, maar nee: je ziet in het doolhof nog één stukje voedsel liggen dat je bent vergeten. Heel irritant.

4. Fruit

Dat moment, dat je hoopvol naar een stuk fruit als een kers, sinaasappel of aardbei toe gaat en het vlak voor je neus verdwijnt. Auw.

PacMan: irritaties alom!

5. Spel

Als het spel ineens niet meer doet wat jij wil. Als Pac-Man bijvoorbeeld ineens begint tegen te stribbelen om naar rechts te gaan, terwijl je dat echt met alle macht probeert. Of als ineens het hele spel vastloopt. Hierdoor moet je Pac-Man in de meeste gevallen helaas de dood ondervinden en mag jij weer helemaal opnieuw beginnen.

6. Insluiten

Dat moment dat alle spookjes een team vormen en zij jou met zijn allen insluiten. Hierdoor kun je geen kant meer op. Het enige wat je dan nog kunt doen is toekijken hoe de spookjes je vermorzelen. Nare spookjes.

PacMan: irritaties alom!

7. Overig voedsel

Spookjes die je insluiten zijn gemeen, maar ook zeker spookjes die rond jou voedsel hangen. Op deze manier kun je nooit bij je voedsel komen - dan zou je ze recht in de armen vliegen. Als die spookjes even niet zo rond jou voedsel spoken was het allemaal een stuk makkelijker geweest. Maar nee, helaas luisteren de spookjes niet naar wat jij wilt. Stiekem best een rotspel, niet?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren