Blog

7 majestueuze Minecraft-bouwwerken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
thijs
Thijs
van Reeuwijk

'Overleef of bouw dingen in een kubusvormige wereld': da's de opdracht die je moet uitvoeren als je Minecraft speelt. Net na de lancering in 2011 kon je nog weinig bijzonders doen, maar in de loop van de tijd kwam daar verandering in. Spelers kwamen op steeds gekkere ideeën, die uitmondden in de geweldigste, bijzonderste bouwwerken. Zoals deze zeven:

1. King’s Landing

King's landing
Kijk jij weleens Game of Thrones? Dan is dit een bouwwerk dat je móet zien: het is namelijk de hoofdstad van Game of Thrones exact op het blok nagemaakt. Zelfs het kasteel, de haven en alle huizen zijn inbegrepen.

2. Minas Tirith

Minas tirith
Misschien klinkt het niet iedereen even bekend in de oren, maar ook dit is een geweldig bouwwerk. Deze stad is bekend uit Lord of the Rings, van de strijd van de film The Return of the King. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je je begint af te vragen hoe lang de maker van dit bouwwerk er mee is bezig geweest.

3. Sonic

Sonic minigame
Sonic en Minecraft klinkt niet als een erg gebruikelijk koppel, maar toch heeft iemand dit gerealiseerd. Uitgerust met veel redstone (een soort geleidend spoor) kun je deze mini-game spelen met springveren en ontploffingen. Er zit zelfs een timer bij zodat je kunt zien of jij net zo snel bent als Sonic.

4. Je eigen slaapkamer

Minecraft slaapkamer

Waarom ook niet? Je kunt beroemde bouwwerken namaken, maar ook je eigen slaapkamer. Natuurlijk heeft Minecraft eigenlijk alleen maar gigantische blokken, dus waarom gebruik je niet de lengtemaat 1 blok = 1 inch (2,54 cm)? Zo heeft iemand zijn slaapkamer nagemaakt in dit spelletje. Erg groot maar wel gedetailleerd.

5. De toren van Babel

Tower babel minecraft
Misschien wel een van de grootste Minecraft-bouwwerken ooit gemaakt. Het heeft zelfs een blauwdruk, maar dat mag eigenlijk ook wel als je een bouwwerk maakt met honderd verdiepingen, zeven miljoen blokken en 90.000 lichten.

6. Telefoon

Smartphone minecraft
Als je de bovenstaande bouwwerken nog niet zo bijzonder vond, dan zal dit project je alsnog van je stoel blazen. Een werkende telefoon in Minecraft! Geen gewone huistelefoon, maar een smartphone waarop je kunt browsen en zelfs real-time video’s kunt maken.

7. King Kong

Kingkong minecraft

Ikzelf vind de film King Kong erg leuk, maar de maker van dit bouwwerk bleef niet bij het ‘gewoon leuk’ vinden. Hij heeft het eiland van uit de film nagemaakt en als kers op de taart zie je King Kong tegen één van de T-rexen vechten. Hoe cool?

Meer blogs lezen van Thijs (15)? Laatst schreef hij ook Geef ons eens zínnige schoolstraffen en Waarom scouting méér is dan de losse eindjes aan elkaar knopen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren