Blog

7 manieren om je zomer te herbeleven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

We willen er liever niet mee geconfronteerd worden, maar het is de harde waarheid: de zomervakantie is voorbij en het normale leven is weer bezig.

Je wordt omarmd met stress, slaaptekort en teveel verplichtingen. Niet gek dat je vaak terug verlangt naar afgelopen zomer. Op de volgende manieren kom jij weer een beetje terug in die fijne zomerse sferen.  

1. De geur van zonnebrand

Zonnebrand zorgt ervoor dat ik altijd terugdenk aan zomerse dagen op het strand en bij het zwembad. Wanneer ik de geur ruik, komen er automatisch allemaal gedachten bij mij op. Dus mijn tip: smeer jezelf in met zonnebrand die je eigenlijk al had opgeborgen. Snuif vervolgens die geur goed op en doe net alsof het nog éven zomer is. 

2. Summermeal

Herbeleef je vakantie door nog éven dat lekkere gerecht van jouw vakantieland te eten. Laat de kaas van die pizza op je mond smelten terwijl je terugdenkt aan de authentieke pizzeria in Venetië. Kies een klassiek gerecht en combineer het met een middagje ontspannen koken (If you got time for that).

3. Foto-throwbackjes

Ga er lekker voor zitten en scroll eens goed door je vakantiefoto’s. Je kunt eventueel een fotoboek maken, of anders een online fotoalbum. Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus die vakantie komt dan vast weer even dichtbij. 

4. Temperaturen nabootsen

Waarschijnlijk mis je die zomerse temperaturen nu je weer in ons koude kikkerlandje bent. Was jij deze zomer in Spanje? Bezoek de sauna om die hoge temperaturen te ervaren! Of maakte je een doorreis langs de Noordpool en wil je die ervaring weer herbeleven? Op naar de vriesruimte in de supermarkt!

5. Luister je zomerhits

Favoriete zomernummers. Wie heeft ze niet. Jij hebt ze afgelopen zomer vast grijs gedraaid tijdens de autorit of vliegreis. Of je hebt nummers onthouden die werden gedraaid op de Franse of Duitse radio. Zoek ze op en speel ze af. Met een beetje fantasie ben je zo weer dáár. 

6. Kijk vakantievlogs

Tegenwoordig heb je honderden YouTubers die hun vakantie vastleggen door middel van leuke vlogs. Kijk filmpjes van vloggers die in dezelfde stad of land op vakantie waren als jij. Je zult vast dingen herkennen! Check bijvoorbeeld deze vlog uit Londen, New YorkTurkije of Barcelona

7. Home sweet home

Uiteindelijk is je eigen huis wel de plek waar je het meeste bent. Decoreer je kamer daarom met iets wat je aan de vakantie doet denken. Hang een poster op van de plek waar je was, of leg hier en daar wat souvenirtjes. Zo ben je toch nog een beetje op vakantie. 

De 18-jarige Lucas heeft een creatieve geest en houdt van schrijven, toneelspelen en tekenen. Ook bezoekt hij héél graag musicals. Hij is eerstejaarsstudent Journalistiek en wil later bij de televisie gaan werken.  Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren