irritaties zelf blog Lotte
Blog

7 momenten van irritatie bij mezelf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

In een van mijn vorige blogs had ik het over irritaties die ik in het dagelijks leven bij anderen voel. In dit blog schrijf ik over situaties waarin ik mij aan mezelf erger. Want dit doe ik vaak genoeg.

Alweer te laat

Het is half zeven en ik lig in bed. De wekker laat ik snoozen, want alles in mijn lijf schreeuwt dat ik niets liever wil dan in bed blijven liggen. Dus dat doe ik dan ook. Ik vergeet de tijd en mijn verantwoordelijkheden. Ik vergeet dat ik naar school moet en ineens is het zeven uur en gebeurt hetgeen wat mij elke dag overkomt: ik kom te laat voor school.

Doppen op flesjes

Doppen op flesjes zijn voor mij het grootste gevaar als ik deze in mijn tas heb. Ook vandaag. Doordat ik mijn dop vergeten ben dicht te draaien is hij gaan lekken. Heel mijn tas is nat en al mijn gekafte boeken zijn voor niets gekaft.

Telefoon is verdwenen

Het is het vierde lesuur en ik zit verveeld te luisteren naar de leraar die iets vertelt over drogredenen. Als de bel gaat, grijp ik naar mijn tas om mijn telefoon te pakken. Maar tevergeefs. Mijn telefoon zit niet in mijn tas. Of in mijn jas. Of in mijn kluisje. In alle hysterie ga ik op zoek naar mijn telefoon. Totdat ik me realiseer dat hij nog op mijn tafel ligt. Ik zucht. Sukkel.

Even niet opletten

Ik hoor mensen praten maar ik luister niet. Voor de zoveelste keer heb ik les en voor de zoveelste keer krijg ik er niets van mee. Totdat ik plots mijn naam hoor. ‘Lotte', roept de lerares van Frans. ‘Lotte. Kun jij deze zin vertalen?’,  ik schrik en kijk vol onwetendheid naar het bord en doe mijn slechtste woordje Frans. Had ik nou maar even opgelet.

Keuzestress

‘Welke zal ik doen?’, ik houd twee shirtjes omhoog, een witte en een zwarte. Ik ben samen met mijn moeder in een kledingwinkel. Mijn moeder wijst naar een shirtje met een gezicht dat ze wijst alsof het moet. Hier heb ik ook niets aan, denk ik. Vol keuzestress kijk ik naar de twee shirtjes. Welke moet ik nou doen? Zo gaat mijn leven van winkelen tot het kiezen van een opleiding.

Betaaldag

Het is de 20ste van de maand, de dag dat mijn geld wordt gestort. Betaaldag is altijd een goede dag, maar mijn rijkdom duurt nooit voor lang. Diezelfde middag scrol ik door verschillende internetsites voor kleding. En voor ik het weet ben ik weer net zo blut als dat ik gisteren was.

Uitstellen

‘Volgende week woensdag hebben jullie een toets’, zegt de leraar van geschiedenis streng. Dan moeten jullie alle tijdvakken inhoudelijk kennen. Ik knik zonder stress. Want ik neem mezelf voor om vanmiddag echt echt echt te gaan leren. Die middag beloof ik mij hetzelfde voor morgen. En morgen voor overmorgen. En ga zo maar verder. Het is één dag voor de toets en nu leer ik met veel stress.

Als ik zoveel met mezelf ben, is het niet gek dat ik mij soms aan mezelf erger. Maar toch blijiven sommige dingen heel irritant. Ik kan natuurlijk dingen veranderen, maar dat schuif ik nog even voor me uit. Even maar hoor, beloofd!

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren