gek op lente blog
Blog

7 redenen waarom de lente mijn favoriete seizoen is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Laura Simons
Laura
Simons

Voor de één is het een slap aftreksel van de zomer, voor de ander een ongewenst gevolg op de winter. Met het lekkere weer van de afgelopen tijd kunnen we er niet meer omheen: de lente komt eraan! En daar heb ik ontzettend veel zin in, want het is mijn favoriete seizoen. Waarom? 7 redenen op rij.

1. Geen uitersten

De lente is niet zo van de uitersten qua weer en daarom houd ik zo van dit seizoen. Je hoeft geen kou te lijden zoals in de winter, maar zweet ook geen liters vocht zoals in de zomer: heerlijk!

2. De kleding

Na lang wachten kan ik in de lente ein-de-lijk mijn wintergarderobe de kast uit kieperen en vervangen door vrolijke t-shirts, wijde broeken en hier en daar een rokje. Fijn, ik was al uitgekeken op mijn collectie oversized truien. Ook mijn zware winterjas kan verwisseld worden voor een licht en luchtig spijkerjasje. 

3. Het uitzicht

Overal waar je kijkt, zie je bloeiende bloemen, dieren in de wei en fladderende vlinders. Daaraan zie je pas echt dat het lente is. En dat is, volgens mij, het beste uitzicht van het jaar! Geen kale bomen zoals in de winter of droge bladeren zoals je in de zomer ziet.

4. De geuren

De bloeiende bloemen geven niet alleen een mooi plaatje, maar ook ontzettend lekkere geuren. Lopen in de lente door het bos of door een wei en je wordt getrakteerd op een feestje voor je neus. Ook met de geur van vers gemaaid gras, maakt mij echt gelukkig.

5. Het eten

Hoewel ik spreek vanuit de grond van mijn hart als ik zeg dat ik houd van appels, spruitjes en erwtensoep, heb ik het daar na drie maanden winter (eigenlijk drie weken al) wel weer mee gehad . De lente is dan mijn redder in nood: vers seizoensfruit en -groente, waar we ons weer een paar maanden mee kunnen volproppen! En bijkomend voordeel: de keuze is reuze en het verveelt veel minder snel!

6. De geluiden

Niks zo lekker als in de lente wakker worden van zingende vogels. Of luisteren naar spelende kinderen in een park. Als ik een slechte dag heb, maken de geluiden van de lente mij binnen no-time weer blij. 

7. Het licht

En als dat nog niet genoeg was, dan denk maar eens aan het zonnetje en de blauwe lucht die je in de lente een stuk vaker ziet dan in de winter. Eindelijk hoef ik niet meer in het donker naar school te fietsen. De lente brengt licht.

Dat waren 7 redenen waarom de lente mijn favoriete seizoen is. Ik kan niet wachten! Heb jij er minder zin in? Eén troost, over drie maanden is het weer voorbij en kun je weer zweten in de zomer.

Laura (17) is gek op muziek, luisteren én maken, en je zal haar dan ook altijd zingend/neuriënd/fluitend aantreffen. Daarnaast doet ze nog aan korfbal en leest ze graag alles wat los en vast zit. Later hoopt ze een baan te vinden in het onderwijs, want dat vindt ze super interessant! Maar het allerleukste? ‘Dat kies ik toch voor toneel!’ Het liefst in een zelfgeschreven stuk ook nog.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren