blog klaar met kou
Blog

7 redenen waarom ik klaar ben met de kou

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Ik hou niet van de winter, maar wél van klagen. Twee vliegen in een klap: ik geef je 7 redenen waarom ik de winter stom vind.

1. Snotter SO's
​Het is het eerste uur, en je hebt een SO of proefwerk. Wat hoor ik? Een koor van gesniff en gesnuif. Wat zie je? Stapels zakdoeken op de tafeltjes. Kan ik me concentreren? Nee natuurlijk niet.

2. Brrrr, vinger valt eraf
​Ik heb altijd al erg koude handen, en in de winter is dit nog een graadje erger. Als ik aankom op school trek ik mijn (twee paar, ja echt!) handschoenen uit en zie ofwel spierwitte vingers die ik niet kan bewegen, of opgezwollen rode worstjes waarvan het pijn doet om ze te bewegen. Wat een feest. Zucht.

3. Glad glad glad
​Het hoeft niet eens te sneeuwen om een gladde glibberige weg te krijgen. Een flinke regenbui gevolgd door een koude nacht is genoeg om fietsers links en rechts onderuit te laten gaan. Vooral leuk als daardoor de mensen erachter ook vallen: het stomste dominospel ooit. Gelukkig is mij dit nog nooit overkomen.


​4. Nat nat nat
​Als het zomer is en het regent, dan is dat vervelend. Maar als het winter is en het regent, dan voelt het alsof de druppels door mijn huid snijden en lijkt het alsof mijn kleren nooit meer droog worden. Wie herkent het gevoel van duizenden kleine mesjes in je benen of handen tijdens een fietstocht in dit ellendige winterweer nou niet ?

5. Oh no, sno(w)
Als het sneeuwt, dan is iedereen blij. Toch? Lekker een sneeuwballengevecht houden, sneeuwpoppen bouwen of sleeën... Alsof ik daar tijd voor heb. Het grootste genot wat ik uit sneeuw haal is kijken naar hoe anderen erin spelen, terwijl ik zelf in opperste concentratie ben om niet op mijn bek te gaan.

6. Nat door regen en/of zweet
Kom ik eindelijk aan op school, dan heb ik het ijs- en ijs- en ijskoud door het fietsen. Dan denk ik weleens slim te zijn door een dikke trui aan te doen, maar helaas wacht er vaker dan me lief is een leuke verrassing op. Er is namelijk altijd één plek op school waar het bloedjeheet is. En dat betekent zweten geblazen, terwijl het niet eens zomer is... Bah!

7. De winterfans
​Het zijn mijn grootste vijanden: mensen die de winter fijn vinden en gek zijn op kou en sneeuw. Bij de meesten kan ik nog wel een beetje klagen, maar bij sommigen... oh boy, you've got a (snow)storm coming.

Gifs via GIPHY

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren