terug naar school zombies
Blog

7 redenen waarom teruggaan naar school toch niet zo erg is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Ja hoor, ik ben de uitdaging aangegaan. Ik probeerde zeven redenen te verzinnen waarom school niet (zo heel) stom is. Onmogelijk? Let maar eens op:

1. Deze eerste reden is zo klaar als een klontje, maar dat maakt 'm niet minder goed: Je ziet je vrienden elke dag! Ja, je kunt in de vakantie ook met ze afspreken, maar dat is niet hetzelfde als ze elke dag van de week zien.

2. Je kunt van school zeggen wat je wilt, maar je hebt altijd wat te doen! Na zo’n zeven weken van lekker nietsdoen merk je toch wel dat je je gaat vervelen. En dankzij school heb je altijd (meer dan) genoeg werk omhanden.

3. En omdat je altijd wat te doen hebt, waardeer je je vrije tijd veel meer! In het weekend spreek je vaker af en je bent extra blij als je vroeg klaar bent met je huiswerk. Wie durft te zeggen dat dat geen lekker gevoel geeft?

4. Bij de start van een nieuw schooljaar hoort ook de start van heel veel leuke dingen zoals training, muziekles en vele andere hobby’s.

5. Denk nou eens zelf: het had allemaal veel erger gekund. We zitten tenminste niet midden in, ach noem eens wat, de apocalyps. Dat zou nog eens vervelend zijn. Zit je lekker je huiswerk te maken, komt er een zombie die je arm eraf wil bijten. Nee, bedankt.​

6. Kom op, er is toch wel op zijn minst één vak dat je leuk vindt. Al is het gym of levensbeschouwing (als iemand dat überhaupt leuk vindt). Bekijk het een beetje van de positieve kant. Op zijn minst een beetje. Toch? Nee?


7. Een beetje flauw, maar het klopt wel: Bijna nergens anders in je leven (behalve je pensioen) heb je zo veel vakantie als in je schooltijd. Vraag maar aan je ouders hoeveel vakantiedagen zij hebben en wees blij dat je de hele zomer vrij hebt gehad.  

P.S: Als blog dit je niet heeft overtuigd, geen zorgen: over een maand is het alweer herfstvakantie!

Gifjes via GIPHY. Veel dank aan mijn vrienden voor het helpen bij het maken van de foto.

Meer lezen van Sanne van der Sterren (15)? Laatst schreef ze ook al Slechte keus: spotgoedkoop en De 5 fases van een internetvriendschap.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren