soorten kattenbaasjes
Blog

7 soorten kattenbaasjes die ie-de-reen kent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Lize Korpershoek heeft een hele soap op Instagram gezet over haar kattensamensmelting. Nederland volgt dit op de voet, en dat is niet gek: met 2,6 miljoen katten in Nederland kun je ons best een kattenland noemen. Veel mensen hebben zo'n fluffy-beestje in huis. Natuurlijk is niet ieder baasje hetzelfde. Wij hebben er 7 op een rijtje gezet. Welke ben jij?

1. De kattenfotograaf

De ene kat is wat meer fotogeniek dan de ander: sommige katten kun je maar beter gewoon helemaal niet op de foto zetten. De kattenfotograaf trekt zich hier niets van aan, en wil koste wat kost zijn of haar kat op alle mogelijke manieren vastleggen. Daar zijn katten immers voor toch?

2. De stiekeme-hondenliefhebber

Dit baasje doet wel – vrij schijnheilig - alsof-ie van katten houdt, maar is stiekem helemaal dol op de blaffende viervoeters. De miauwende viervoeters mogen wat hem betreft snel vervangen worden door een golden retriever.

3. De overbezorgde-katten-moeder

‘Snoesje is al drie uur niet thuis geweest. Straks heeft ze een ander gezin waar ze ook eten krijgt en daar nu woont!’ Terwijl de overbezorgde-katten-moeder hyperventilerend door het huis roetsjt om ‘haar schatje’ te zoeken, stuurt ze een Amber Alert uit voor Snoesje.

4. De Lize Korpershoek

Dirkie en Dennie. Eén samenstelting. Nederland volgt op de voet hoe Lize – met beleid- haar nieuwe kitten Dennie laat samensmelten met de oudere Dirkie. Zo probeert ze kattengras, gekke relaxdruppels en laat om en om een kat bij haar op bed. Alles voor de kat!

5. De ontkennende-allergische-baas

Wanneer je erachter komt dat je allergisch bent voor katten nádat je ze hebt aangeschaft, word je sowieso dit baasje. Hij probeert hoe dan ook zijn allergie te ontkennen, en diep weg te stoppen in de krochten van de hel. Die katten mogen NIET weg!

6. Het cliché-kattenvrouwtje

Ze ademt katten. Dag en nacht. ’s Nachts liggen er 37 katten op haar bed en overdag is ze bezig met de rechtszaak van haar buren, die eisen dat ze er 12 weg doet. Dit zal ze nóóit doen. Haar katten zijn haar ALLES.

7. De baas die jaloers is op zijn kat

Dit zijn we allemaal wel eens, want kom op: wie wil er nou niet de hele dag non-stop slapen en eten? Geen school, geen verplichtingen, geen zorgen, geen stress. Ruilen met de kat? Geen probleem.

Lucas (19) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is tweedejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren