7 tips om het kerstdiner te overleven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

It’s beginning to look a lot like Christmas. De keukenkastjes zijn vol, de supermarktschappen leeg en alle moeders kijken in opperste concentratie naar 24Kitchen. Maar naast het vele eten is Kerstmis ook een feest van liefde, vrede en saamhorigheid. Helaas is dat niet in elke familie vanzelfsprekend. Daarom: 7 tips om het kerstdiner te overleven.

1. Kom 'modieus op tijd'
Arriveer zo tegen de tijd dat het hoofdgerecht al wordt opgediend. Zo kun je gelijk aanschuiven en voorkom je de eerste ongemakkelijke gesprekken met andere gasten.

2. Zorg voor drank
Haal een klein cadeautje, een fles wijn of iets anders waar veel alcohol in zit - zoals de nagellakremover van de Kruidvat (grapje) – dat je ieder half uur in het glas van de Ebenezer Scrooge van de familie schenkt. Zo wordt het humeur van die persoon gelijk wat beter.

3. Zoek leeftijdsgenoten of Mariah Carey
Probeer saaie gesprekken tijdens het diner te vermijden en zoek wat leeftijdsgenoten om mee op te trekken. Als die er niet zijn kun je altijd nog spontaan SkyRadio opzetten en heel hard mee gaan blèren op All I Want For Christmas Is You.

4. Smak en slurp
Geniet net iets fanatiek van het eten door wat harder te smakken of van je soep te slurpen als je moeder het weer eens over jou moet hebben.

5. Slechte kerstfilm
Ook na het eten moet het gezellig blijven, want je wilt niet dat iedereen gelijk weer naar huis gaat. Zet een kerstfilm op die ieder jaar weer wordt uitgemolken op televisie, zoals Home Alone, maar die iedereen stiekem toch wel leuk blijft vinden.

6. De kerstdans
Aan het einde van de avond, en na een paar biertjes, zit de sfeer er pas echt goed in. Tijd om die playlist met kerstnummers af te spelen en iedereen los te zien gaan. Vergeet niet om wat te filmen voor op Facebook.

7. Verstop jezelf
Mochten de vorige tips niet werken, zoek dan een WiFi-zone op en verstop je daar, zodat je kunt WhatsAppen met je vrienden over die verschrikkelijk saaie kerst die jij hebt.
Het gebruik van deze tips is trouwens volledig op eigen risico, maar ik garandeer je een vrolijk kerstfeest! Succes. Of sterkte...

Meer blogs lezen van Niek (18)? Laatst schreef hij ook al Verlanglijstjes: Do you want it, or need it?  en Ik voel me net een slappe pudding. En kun je niet wáchten tot dat gezellige kerstdiner vanavond? Lees dan ook de 7 types aan elk kerstdiner van blogger Lucas. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren