volwassen worden blog
Blog

7 verwachtingen die V6'ers beu zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Zit je in V6 en dan wordt er ineens van alles van je verwacht. Puur omdat je binnenkort volwassen bent.' Maar volwassen of niet, deze 7 verwachtingen komen mij nu al de keel uit!

1. Studie kiezen
Deze is natuurlijk het meest voor de hand liggend, maar ondanks dat we het er al 3 jaar over hebben, heb ik nog geen flauw benul wat ik wil gaan doen. 'Toch begint de tijd echt te dringen!' zeggen leraren dan, maar de uiteindelijke keuze... ja, die moet ik zelf maken.

2. 'Gedraag je eens volwassen!'
Ben je nog niet eens volwassen, moet je je wel zo gedragen? Betekent dat ook dat ik me niet meer mag gedragen als een kind zodra ik 18 ben?

3. Bye bye geld
Het leukste verjaardagscadeautje als je 18 wordt? Een zorgverzekering! Ja hoor, dit kan er ook nog wel bij, maar dit moet ook? Nee serieus, het moet, volgens mij ben je wettelijk verplicht om er een te hebben.

4. Vroem vroem
Wanneer je 18 bent 'moet' je ook je rijbewijs hebben. Ben je nog niet aan rijles begonnen, dan moet je dat eigenlijk nog doen. Maar vergeet school niet, want dat is ook belangrijk.

5. Examens halen
...alsof we niet genoeg te doen hadden dit jaar.

6. Bijbaantje!
Ja hoor, als je er nog geen had, dan moet je er maar snel een krijgen! Je bent immers bijna volwassen, en die hebben allemaal een baan! Oh en dan moet je nog betalen voor rijles, zorgverzekering, misschien examentraining, bijles als je die hebt... maar je hebt vast nog tijd voor een bijbaantje, toch?

7. 'Neem wat tijd voor jezelf'
... HAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHA

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren