Blog

7x Kinderen voor Kinderen die iedereen vroeger meezong

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

'Op een onbewoond eiland loopt niemand voor je neus. Ja je voelt je d’r blij want, lekker leven is de leus.' Wat een goeie ouwe tijd, die avontuurlijke liedjes en stoere clips van Kinderen voor Kinderen.

Je bent hier ongetwijfeld als klein kind helemaal los op gegaan. Ken jij deze pareltjes nog?

1. Op een onbewoond eiland
We beginnen met de klassieker: Echt zo’n nummertje dat je zong op het eindfeest van groep acht. Wat een mooie kleren droegen die kinderen in 1981 trouwens! Toch benieuwd waar zij (inmiddels zo’n 50 jaar oud) nu zijn gestrand...​

Kinderen voor Kinderen 2 - Op een onbewoond eiland

2. Ik heb zo wa wa wa waanzinnig gedroomd
Dit liedje kent volgens mij ook iedereen uit onze generatie. Mijn hele leven heb ik gedacht dat de zangeres een zanger was, maar who cares. Lindanieuws.nl heeft de zangeres opgezocht om te kijken hoe het nu met haar gaat en of ze nog steeds zo waanzinnig droomt.

Kinderen voor Kinderen 1 - Ik heb zo waanzinnig gedroomd

3. Tietenlied
Ja, hier moesten we allemaal een beetje om giechelen. Maar even eerlijk: het liedje is ook best wel raar. De liedtekst: 'Yvonne heeft ze ook wel, maar dat is alleen maar vet'. Je zou maar Yvonne geheten hebben in 1998. Vergeet het achtergrondkoor met jongens die ballonnen in hun shirt hebben niet. Zij zingen: ‘TIETEN, ZIJ KRIJGT TIETEN. ECHTE TIETEN.’ Oké dan.

Kinderen voor Kinderen 17 - Het Tietenlied (Officiële clip)

4. Klein is fijn
Dit was mijn lievelingsliedje vroeger. ‘KLEIN IS FIJN IK WIL NIET OUDER WORDEN. Dansende kinderen met clowspyjama’s op hobbelpaarden. Ik kon de clip, èn het liedje wel dromen. Tien jaar later kan ik beamen: het liedje is best wel een beetje waar.

Kinderen voor Kinderen 7 - Klein is fijn

5. Frisse knul
Also known as ‘het douchelied’. Iets minder bekend, maar daarom niet minder goed. Ik zong dit frisse lied altijd onder de douche. Genieten. Vermoed alleen dat het onder het motto vieze mannetjes deze video in de tijd van nu niet meer op tv zou kunnen.

Kinderen voor Kinderen 6 - Frisse knul

6. De Tune
De enige echte tune van Kinderen voor Kinderen. Die werd altijd gezongen aan het eind van een show (De Grote Meneer kwam dan ook meezingen), en bevat zo’n 234.234 keer het woord ‘kinderen’.

Kinderen voor Kinderen 1 - Tune

7. Make-Up
Dit liedje is vooral bekend om de legendarische videoclip. De effects, de atributen en de gezichten die over de beelden zijn geplakt. Kan niet op tegen Op Me Monnie, toch?

Kinderen voor Kinderen 7 - Make up (Officiële videoclip)

Nog niet genoeg genoten? Check hier nog veel meer clips!

Lucas (18) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is eerstejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren