flat earth blog sanne
Blog

7x vragen over de aarde die plat is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Ken jij de flat earth theory? De theorie over, de naam zegt het al, dat de aarde plat is. Ik ben erin gedoken voor je en heb antwoorden op al je vragen... of ja, zeven ervan.

1. Hoe ziet een platte aarde eruit?
Oke, dus je pakt de aarde en... plat. Jup, zo plat als een pannenkoek. 'Maar Sanne, waarom laat je geen foto zien, dat is toch makkelijker?' Beter van niet, want dan zit je met auteursrechten en ik wil liever niet aangeklaagd worden. Je hebt internet, google het maar. Je vindt vast genoeg.

2. Maar als de aarde plat is... hoe vallen we er dan niet van af?
Er zijn hier twee... interessante theorieën over. Een heeft te maken met een gigantische ijsmuur, de andere heet 'de pacman-theorie.' De ijsmuur spreekt voor zich, maar de pacman-theorie is misschien wat aparter (als dat überhaupt nog kan). Het komt erop neer dat als je links van de aarde afgaat je aan de rechterkant er weer op komt. Net als in het spel pacman dus. Welke theorie 'klopt'? Ik zou het niet weten, ze zijn allebei even... uniek.

3. Waarom is er nog niemand bij de rand geweest?
Oh, deze vraag is leuk. Dit komt omdat GPS nep is en alles continu gesaboteerd wordt door Nasa. Oh, en die ijsmuur is basically de zuidpool dus daar is het zo koud dat niemand er kan komen! Jez-... Wie bedenkt dit allemaal?

4. Maar er zijn foto's van de aarde van de ruimte, en daar is hij rond. Waarom zouden astronauten hierover liegen?
Blijkbaar is Nasa echt de grootste leugenaar die er bestaat want dit is allemaal een gigantische HOAX. Bel Donald Trump maar vast op want we hebben fake news

5. En hoe zit het dan met zwaartekracht?
Laat mij hier even de officiële site van de Flat Eart Society quoten: 'Zwaartekracht als een theorie is onjuist. Dingen vallen gewoon.' Er zijn wel theorieën, maar die zijn te complex voor ons, de simpele mens, om te begrijpen.

6. Zijn alle planeten plat?
Nope. Alleen deze. Niet vragen waarom. 

7. Geloven mensen dit echt?
Jup! The Flat Earth Society has members all around the globe... I kid you not! 

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren