Blog

7x waarom Blue Monday wel meeviel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Evelien
Verbiesen

Het zal je vast niet ontgaan zijn: gisteren was het Blue Monday, oftewel 'de meest depressieve dag van het hele jaar'. Maar er waren toch ook zeker een flink aantal lichtpuntjes.

1. Het was feest!

Je zou het haast niet geloven, maar er was feest gisteren! In El Salvador (dat ligt ergens bij Mexico, ik heb het alvast voor je opgezocht) vierden ze namelijk 'de dag van de Vrede'. En niet alleen in Latijns-Amerika vierden ze feest: in de VS was het Martin Luther King-dag. Enne, heb je gisteren wel iets pittigs gegeten? Het was namelijk ook 'Hot & Spicy foodday' in de VS.

2. Het weer viel mee

Inderdaad, het heeft niet gesneeuwd, maar het weer viel gisteren reuze mee. Geen regen en af en toe liet de zon zelfs wat van zichzelf zien! Dat had toch véél erger gekund?

3. Deze maandag ging zoals elke maandag voorbij

Blue Monday valt natuurlijk niet voor niets op een maandag. Helaas, er is weinig dat de maandag goed kan praten, maar de werkweek moet ergens beginnen. En daarbij: hij is alweer voorbij! Op naar het weekend!

4. Je kunt best opnieuw beginnen met je goede voornemens

Een van de factoren die de Blue Monday-datum bepalen, is de status van de goede voornemens. Als de uitvoering voor de zoveelste keer mislukt is kán dat inderdaad vrij deprimerend zijn, maar wees niet getreurd. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot 1 januari 2018 om iets aan jezelf te veranderen. Daarom bombardeer ik bij dezen 17 januari tot Dag van de Start voor Goede Voornemens 2.0!

5. Het is bijna vakantie!

Je zult het bijna niet geloven, maar over een paar weken is het alweer vakantie! Lekker losgaan met carnaval, of, eh, Noord-Nederlandse krokusjes plukken.

6. De formule van Blue Monday is vreemd

Uiteindelijk is Blue Monday altijd nog een theorie van een psycholoog die een formule bedacht om de meest depressieve dag van het jaar uit te rekenen. Die formule is heel ingewikkeld, met haakjes en deelstrepen, maar er is één ding een beetje vreemd: hij heeft geen eenheden! Eigenlijk is Blue Monday dus gebaseerd op een vreemde, niet volledig kloppende formule – dus dat was geen reden tot blue feelings.

7. Nog steeds niet overtuigd?

En als je nu nog steeds niet overtuigd bent over de spetterendheid van gisteren heb ik nog één ding te zeggen: Blue Monday is alweer voorbij! De dagen van het komende jaar kunnen dus alleen nog maar beter worden.

Evelien (15) pingelt weleens op een gitaar, fotografeert veel en leest alles wat los- en vastzit, van simpele meidenboeken tot volwassen thrillers (en 7Days natuurlijk). Kan soms nogal onhandig zijn. Ze laat bijvoorbeeld 's ochtends vroeg alles bij het ontbijt uit haar handen vallen, zodat de rest van de familie meteen wakker is. Lees hier meer blogs van Evelien.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren