Blog

AliExpress: verslaafd aan voordeel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
niek
Niek
de Bruijn

Het Chinese online warenhuis AliExpress biedt de meest uiteenlopende producten aan voor spotprijzen. Een gat in de markt maar het zorgt bij mij voor een gat in mijn hand.

Ik ben inmiddels verslaafd aan het bestellen daar. Toch kleven er ook nadelen aan dit overzeese koopjesparadijs.

Aardige duit

Zoveel voordeel heeft als gróótste nadeel dat je meteen heel veel en heel vaak iets bestelt. Ik geef dus al met al nog een aardige duit uit. Op mijn IBAN staat inmiddels meer transacties naar China dan naar bedrijven in eigen land. De slogan ‘Slimmer kopen’ past dus eigenlijk niet bij de webshop. Toch blijf ik bestellen. Het is zo ongelofelijk veel goedkoper dan in Nederland. En als iets stuk gaat, bestel ik het net zo makkelijk weer opnieuw.

Pompoenpak

Of, nou ja, net zo makkelijk. Snel is de levering bij AliExpress niet. De levertijd is behoorlijk lang. Zo bestelde ik vorige maand voor Halloween voor een prikkie een grappig pompoenpak. Met een verzendtijd van zeventien tot 36 dagen zou het erom spannen of het op tijd aankwam. Een week voor het griezelfeest kreeg ik een bericht. Mocht mijn pak op 9 december nog niet binnen zijn, dan moest ik contact opnemen met de klantenservice. Ik besloot mijn bestelling maar te annuleren…

Trui blijkt T-shirt

Nog een puntje van kritiek: de website wordt niet helemaal goed vertaald. Zo bleek de trui die ik had besteld een T-shirt met lange mouwen te zijn. Maar ach, op zo’n moment besluit ik dan ook niet te mauwen. Voor zo’n lage prijs is het niet erg als het product wat afwijkt van de foto of tekst online.

Net Kerstmis

AliExpress is eigenlijk een beetje zoals Kerstmis: je zet het hele jaar dingen op je verlanglijstje maar je moet lang wachten tot het binnen is. Als je het al krijgt. Leuk is wel weer dat je soms totaal bent vergeten wat je hebt gevraagd/besteld. Dan kan het zomaar zijn dat je in een pompoenpak onder de kerstboom zit. Weer eens iets anders dan een rendiertrui. Of had ik die nu ook in m’n mandje gegooid?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren