Love, Simon
Blog

Alleen maar liefde voor Love Simon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

In Amerika is de film Love Simon al maanden geleden uitgekomen, maar het duurt blijkbaar even voordat ‘ie is overgevlogen naar Nederland. Vanaf 14 juni draait-ie eindelijk hier in de bioscoop, maar ik heb ‘m al gezien tijdens een speciale voorvertoning.

De zaal zit behoorlijk vol. Er loopt nog snel een groepje jongens binnen met chips en popcorn, terwijl een meisje met een regenboogtas van stoel wisselt met degene naast haar. Iedereen zit er klaar voor: Laat de film maar starten!

Steeds nieuwsgieriger

De film gaat over Simon, een doodnormale jongen met een vrij normaal leven. Alleen draagt hij een geheim met zich mee: hij valt namelijk op jongens. Dat durft hij alleen met niemand te delen, totdat hij mailcontact krijgt met ene Blue. Een mysterieuze jongen van zijn school die ook gay is… Geheimen komen naar boven, vriendschappen staan op het spel en Simon wordt steeds nieuwsgieriger: Wie is die Blue?

Verliefd

Ik geloof dat ik verliefd ben geworden op deze film, en stiekem ook op Simon. Er gebeurt zoveel. Van begin tot eind word je meegesleurd in de wereld van Simon. Er zitten ontroerende stukjes in (vanuit verschillende hoeken van de zaal was gesnik te horen), maar ook actuele humor. Je krijgt te zien hoe het eruit zou zien als hetero’s uit de kast zouden komen. Een grappige scène, maar dat zet je wel aan het denken. Want waarom moeten homo’s wel uit de kast komen en hetero’s niet?

De film is afgelopen en de zaal stroomt langzaam leeg. Mensen rekken zich uit, knijpen hun ogen dicht tegen het felle licht maar zitten met hun hoofd nog ergens anders: in de wereld van Simon. Breng jij er ook een bezoekje aan? Ik zou het doen!

Lucas (18) is altijd druk met van alles en nog wat. Als hij niet de fanboy uithangt bij een musical, doet hij wel mee aan een of andere creatieve cursus of swipet hij door zijn verzameling memes. Deze pannenkoekengek is eerstejaarsstudent Journalistiek en schrijft graag over entertainment, kunst en cultuur. Lees meer blogs van Lucas.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren