Blog

Als bètavakken mensen waren, dan....

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

'Hoe zouden vakken zijn als ze mensen waren?' Het is een vraag waar ik tijdens saaie lessen telkens weer een antwoord op probeer te bedenken. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat er drie groepen zijn: de kliekjes Bètavakken, Cultuurvakken en Zaakvakken (alles wat geen cultuur- of bètavak is). Aangezien ik nog steeds een hekel heb aan 'mijn verloren vakken', begin ik met de bètavakken: 

​Wiskunde: De Leider Van Haar Groepje

Wiskunde is niet echt bepaald populair op school. Wanneer ze iets probeert te vertellen, lijkt het net alsof ze alleen maar onzin uitkraamt. Ze maakt dingen altijd ingewikkelder dan ze eigenlijk zijn. Om nog maar niet te spreken over 'hoe belangrijk ze wel niet is.' Ondanks dit alles is ze (helaas) wel echt belangrijk en heeft ze een paar goede vrienden. Alles lijkt om haar te draaien ze is echt de leider van de bèta-kliek.

​Natuurkunde: De Aparte

Natuurkunde is ook een apart type. Hoewel hij vaak heel strict en serieus is, vindt hij het ook leuk om bakstenen van het schoolgebouw af te gooien ‘om te zien of zijn berekeningen kloppen.’ Zodra je hem begrijpt, kan het best leuk zijn om met hem om te gaan. Oh, een tip: zeg nooit tegen Natuurkunde dat hij lijkt op Scheikunde. Ze hebben een hekel aan mekaar.

Scheikunde en Biologie: de Tortelduifjes

Nogmaals: Scheikunde lijkt NIET op natuurkunde. Niemand weet precies waarom, maar de twee hebben nooit met elkaar kunnen opschieten. Iemand die Scheikunde wel heel leuk vindt, is Biologie. Ze lijken bijna alles samen te doen. Verder heeft Scheikunde een paar rare trekjes. Zo vindt ze het leuk om dingen in brand te zetten ('voor de wetenschap!' zoals ze zelf claimt).

Biologie voelt zich heel afhankelijk van Scheikunde, maar hij is echt aardig hoor. Als je hem wilt vinden: meestal zit hij buiten planten te bestuderen. Als hij daar niet is, dan is hij waarschijnlijk op de meest random plek die je je kunt bedenken iets van de vloer af te schrapen zodat hij het kan bekijken onder zijn microscoop. Tja, hij is net als de rest van de bètakliek gewoon een beetje apart.

Morgen op Sevendays.nl: Hoe cultuurvakken zouden zijn als ze mensen waren. Alvast meer lezen van Sanne (15)? Laatst schreef ze ook al Leraar blijft na(?) en Een brief aan mijn verloren vakken.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren