Blog

Als cultuurvakken mensen waren, dan...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

In mijn vorige blog beschreef ik wat voor types bètavakken zouden zijn als ze mensen waren. Deze keer zijn mijn favoriete (kuch) vakken aan de beurt: het vriendengroepje van de cultuurvakken!

Tekenen & handvaardigheid: Het Creatieve Duo

Tekenen en Handvaardigheid zijn natuurlijk beste vrienden, maar dit betekent niet dat ze op elkaar lijken. Ja, ze zijn allebei heel creatief, maar daar houdt het ook wel op. Tekenen is een dromerig en gevoelig type, terwijl Handvaardigheid veel grover en stoerder is. 

De één z'n kamer ligt vol met penselen, de andere vol met zagen en hamers. Terwijl de één een tekening maakt van z'n nieuwste crush, gooit de ander fruit tegen het raam van de lerarenkamer met een zelfgemaakte katapult. Je begrijpt het idee wel.

Duits & Frans: De Aartsvijanden

Wie is nu erger? Ze vinden elkaar verschrikkelijk, gecompliceerd en irritant. Frans vindt de naamvallen van Duits 'terrible' en Duits vindt het feit dat Frans maar de helft van de letters uitspreekt 'wirklich dumm'. 

Maar ze passen dan ook totaal niet bij elkaar. Duits is grof en klinkt vaak agressief, terwijl Frans veel zachter en rustiger is. Hun ruzie is nu al jaren aan de gang en er lijkt geen einde aan te komen.

Drama: De Dramaqueen

Natuurlijk is Drama een echte, ja, dramaqueen! Ze is heel gezellig, vol energie en een lopende soapserie. Haar hobby's zijn onder andere toneel, dans, zang, decors maken, werken bij de ICT, lezen, schrijven, kleren maken, enzovoorts. Omdat ze zo veelzijdig is kan iedereen bij haar terecht… als ze dat willen natuurlijk.

Hoe bètavakken zouden zijn als mensen, lees je hier. Al Sannes eerdere blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren