Blog

Als iedereen op vakantie is behalve jij: 7 tips

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ivana Stoop
Ivana
Stoop

Terwijl je vrienden feesten in Frankrijk of bruinbakken op Bonaire, zit jij deze op de bank uit je neus te eten. Omdat je alweer terug bent. Of misschien helemaal niet op vakantie gaat. Hoe voorkom je een zeven weken durende Netflix-marathon waarbij je brein ontploft van verveling? Zeven anti-verveeltips van een ervaren thuisblijver.

1. Doe die klus waar je ooit aan toekomt
Al maanden wil je de muren van je kamer verven of ben je hard toe aan nieuwe kleren, maar daar kwam je nooit aan toe. Deze vakantie is het ideale moment! Verander je kamer, koop nieuwe sokken en ga eindelijk eens naar de kapper.

2. Zoek je foto's uit
Het hele jaar schooljaar lang heb je selfies met je kat en foto's van je vrienden gemaakt. Inmiddels heb je meer dan tweehonderd kiekjes en nul opslagruimte meer op je telefoon. Zoek die foto's eens uit! Gooi er een paar weg, uploadt een aantal op Facebook, zet ze in fotolijstjes of maak er een fotoboek van. Bijkomend voordeel: je wordt gelijk blij van die foto's van jou en je vrienden. 

3. Lees vast voor je boekenlijst
Komend schooljaar moet je ongetwijfeld jaar boeken lezen voor Nederlands, Engels, Frans of Duits. Voorkom dat je in februari vrije tijd moet inleveren en begin alvast! Ga lekker zitten lezen in de zon. Over een half jaar ben je jezelf dankbaar.

4. Neem een vakantiebaantje
Nee, het is nog niet te laat. En zolang je vrienden in hoekie-toekieland aan de cocktails zitten, maakt het niet uit als je veel moet werken. Ga cola inschenken in een café, word vakantiepostbode of help op een festival. Hier 7 tips voor bij het solliciteren.

5. Doe eens iets in je eentje
'In je eentje dingen doen, wat is daar nou leuk aan?', dacht ik zelf altijd. Er zijn genoeg dingen prima in je eentje. Naar de bios gaan bijvoorbeeld. Je praat toch niet en zo kun je mooi die kijken die je vrienden niet willen zien. Koekjes bakken en baantjes trekken in het zwembad gaan ook prima alleen. Probeer het eens, je gaat er heus niet dood aan.

6. Doe eens iets met je broer/zus/opa/oma
Buiten de familieverplichtingen bezoek je je oma in het verpleeghuis nooit. Of doe je nooit iets leuks met je jongere zusje. terwijl je familieleden zich deze zomer misschien ook vervelen. Zelf ging ik treinreizen met mijn oma van in de tachtig. Ze vond het geweldig om eens op terrasjes in de stad te zitten. Soms kom je een hoop meer te weten over je familieleden. Ze zijn er altijd, dus verbeter deze zomer jullie band!

7. Doe mee aan de 7Days blogwedstrijd
Heb je er wel eens over nagedacht om blogger te worden voor 7Days? Doe mee aan de onze blogwedstrijd! Leuk voor in de vakantie en misschien win je wel een bijbaan als blogger bij 7Days.

Tot slot: natuurlijk is het vervelend als al je vrienden in Bretagne zitten en jij op de bank, maar probeer positief te blijven. Misschien kunnen jullie volgend jaar met z'n allen weg. En vergeet niet van het mooie weer te genieten, want dat duurt ook niet eeuwig.

 Blogs lezen van ons talentvolle bloggersteam? Je vindt ze hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren