Blog

Als zaakvakken mensen waren, dan...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

De bètavakken en cultuurvakken zijn al geweest. Dus dan blijft er nog maar één vraag over: hoe zouden de zaakvakken (levensbeschouwing, economie enzovoorts) zijn, als ze mensen waren?

Levensbeschouwing: De Filosoof

Je kunt altijd bij Levensbeschouwing terecht voor (te) diepe filosofische gesprekken en vraagstukken waar je nooit een fatsoenlijk antwoord op krijgt. Als ze iéts is, dan is Levensbeschouwing wel vol met passie. Ze kan urenlang ergens over doorpraten en vindt iedereen interessant.

Economie: De Zakenman

Economie heeft grote plannen voor zijn leven. Hele grote plannen. Zo groot dat hij er blijkbaar continu bezig mee moet zijn, want anders kan hij later geen miljonair met vijftien bedrijven worden. Je kunt beter niet met hem naar de stad gaan, want hij probeert in elke winkel te onderhandelen over de prijs. Of hij legt uit waarom het wel of niet goed gaat met een bedrijf want bla bla bla.

Aardrijkskunde: De Reiziger

Ze weet alles over welke plaats dan ook in de wereld. Bevolkingsdichtheid, grondlagen, het percentage van de bevolking dat naar de middelbare school is geweest en de gemiddelde afstand om naar een dokter te komen. Later wil ze zo veel mogelijk landen zelf bezoeken en nog meer te weten komen over de mensen, natuur en cultuur van zo'n land. Ze is aardig tegen iedereen die geïnteresseerd is en trekt zich van de rest niks aan.

Geschiedenis: De Allesweter

Om te zeggen dat hij met zijn hoofd in het verleden zit, is zacht uitgedrukt. Op de een of andere manier weet hij alles wat iedereen gedaan heeft en vertelt hij dat maar al te graag door. Een echte roddeltante dus. Als je aan hem zou vragen hoe hij dit alles weet, kijkt hij je mysterieus aan en zegt hij dat 'hij zo zijn bronnen heeft.'

Meer lezen? Lees ook hoe bètavakken als mens zouden zijn en wat voor menselijke trekjes cultuurvakken zouden hebben.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren