Blog

Basisschool vs middelbare school in 12 GIF'jes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

De basisschool en de middelbare school: twee hele andere werelden. Op de basisschool vonden we het nog leuk om iets te leren en konden we rennen, schreeuwen en spelen. Op de middelbare school moeten we ineens presteren en hard werken, maar ook hier is wel tijd voor een lolletje. Zie hier de verschillen tussen de basisschool en de middelbare school in 12 GIF'jes. 

Jarig zijn
Op de basisschool is het de mooiste dag van het jaar. Dit is jouw dag, en natuurlijk mag je samen met 2 klasgenootjes de klassen rond en trakteren!

via GIPHY

Op de middelbare school gaat het leven helaas gewoon door. Ook op je verjaardag. Die wiskundetoets wordt echt niet verschoven, en soms zul je je vrienden en leraren even moeten herinneren aan het feit dat je jarig bent...

via GIPHY

Schoolreisje
Wanneer we op de basisschool een schoolreisje hadden, konden we een week van te voren al niet slapen en waren we onwijs zenuwachtig voor deze speciale dag. Van de 5 euro die we meekregen kochten we een souvenirtje en deze dag kon niet meer stuk!

via GIPHY

Op de middelbare school hebben we ook wel excursies. Vaker nog dan op de basisschool, maar meestal moet je daar óók nog een schoolopdracht maken. Je bent dus alsnog met school bezig.

via GIPHY

Motivatie 
Alles was nog leuk en makkelijk op de basisschool, en huiswerk vonden we helemaal niet zo erg. 

via GIPHY

Waar is die motivatie gebleven op de middelbare school? Waarom is alles ineens zo saai?

via GIPHY

Spreekbeurten
Wat was dat spannend... Je spreekbeurt houden op de basisschool. Terwijl je moest huilen en halverwege vier keer stopte, kreeg je toch nog een 9. 

Op de middelbare school is een presentatie geven vaak iets minder spannend. Je probeert een kwartier lang op een geloofwaardige manier wat onzin uit te kramen, en je neemt daarna lachend die 6 in ontvangst.

via GIPHY

Klaslokaal
Op de basisschool had je het hele jaar les in hetzelfde lokaal. Heerlijk! (Behalve als je buurman/vrouw niet zo leuk was natuurlijk).

via GIPHY

Op de middelbare school is het elk uur anders, Dat is leuk en afwisselend, maar vaak ook even zoeken...

via GIPHY

Friday...
Op de basisschool is vrijdag eigenlijk een normale dag, net als iedere andere dag...

via GIPHY

Maar op de middelbare school is vrijdag een party! Heel de week kijk je uit naar de vrijdag, en als het dan eindelijk zo ver is...

via GIPHY

Nog meer lezen over het leven als brugklasser? Bestel dan onze speciale krant Brugklas voor Beginners, boordevol tips om je eerste jaar goed door te komen! Je leest over hoe je nieuwe vrienden maakt, welke apps handig zijn en welke type leraren je tegen komt op de middelbare school. Verder vertellen BN'ers en ervaringsdeskundigen over hun tijd als brugklasser. Een must-read voor aanstaande brugklassers! Je kunt hem hier bestellen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren