Blog

Bijzondere sneak preview Armin van Buuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

In maart mocht ik een kijkje nemen achter de schermen bij de sneak preview van Armin van Buuren. Dit was hét voorproefje op zijn concerten in de ArenA waar hij zijn 20-jarig jubileum vierde. De sneak preview was voor zowel oud als jong, en dat is speciaal.

Dringende fans

Al lopend zie ik dringende fans van Armin staan, ik heb het geluk dat ik door mag lopen en er kijken een paar mensen geschrokken mijn kant op als ik de ingang doorloop. Ik krijg een bandje en loop mee met de PR-dame van Alda, het bedrijf dat de concerten van Armin organiseert. Ze begeleidt me door een hek wat alleen toegankelijk is voor personeel.

Maanden voorbereiding

Voordat de fans naar binnen mogen krijgen ik een rondleiding door de hal. Sammie, de PR-dame, vertelt me dat ze gemiddeld een paar maanden bezig zijn met evenementen voorbereiden. Dit verbaast me want het evenement zelf duurt niet veel meer dan een paar uur. Ook krijg ik een voorproefje te zien van het concert later die avond.

Voor jong en oud

Het evenement zelf is vrij bijzonder, normaal zijn er alleen mensen van achttien jaar en ouder, maar vandaag mochten ook kinderen een glimp opvangen van Armin. Armin zegt dat hij ook extra nerveus is, kinderen kunnen toch kritischer zijn dan volwassenen. Hij vertelt dat hij maanden is bezig geweest met de show, en dat de sneak preview de uitgeklede versie is van wat er tijdens zijn shows in de ArenA gebeurt.

20-jarig jubileum

Op 12 en 13 mei knalde Armin van Buuren in de ArenA voor zo’n 40.000 man. De tickets waren binnen enkele minuten uitverkocht, en er zullen mensen van over de hele wereld aanwezig zijn. Van Ghana tot Noord-Korea, in totaal 97 verschillende nationaliteiten.

 

Meer over Armin van Buuren lezen? Ik mocht hem ook nog interviewen over eindexamens.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren