Blog

Blijmaker #1: Schrijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

In Nederland is zo’n 1,5% van de inwoners analfabeet. De rest van de mensen kan wel enigszins een nuttige letter op papier zetten en een klein deel daarvan is gezegend met een aardig gevoel voor schrijven. Van die groep blijft er een handjevol Nederlanders over die daadwerkelijk het schrijven als hobby hebben. En laat ik er daar nou net één van zijn. Sietje Piebenga. Prettig kennis te maken. Hallo.

Al van jongs af aan heb ik een talenknobbel; mijn eerste zinnetjes Frans leerde ik op mijn vierde en vijf jaar later was ik bezig met het schrijven van mijn eerste boek. Dit ging weliswaar over hoe ik een miljoen bij de loterij won en wat voor grote (fictieve) onzin ik met dat geld deed. Maar goed, er stonden vijfduizend woorden op papier, dus genoeg reden om het hier te benoemen.

Meer uitdaging

Na een lange tijd niks doen en een beetje standaard mijn leven leiden, wilde ik meer uitdaging. Tijdens één van de dagelijkse fietsritten naar school besloot ik samen met mijn vriendin opnieuw een boek te schrijven. Dit keer niet over excursies naar de maan, kattenshows en super-de-luxe speelgoedwinkels; nee, een thriller. Drie jaar nadat het desbetreffende plan ontstond, was mijn boek dan eindelijk af en zijn er welgeteld twee exemplaren afgedrukt. Ooit kom ik er wel.

Liefde voor het vak

Hoewel ik alles behalve tevreden was over het eindresultaat is mijn liefde voor schrijven nooit weggegaan. Met de gedachte dat het leven te kort is om dag in dag uit hetzelfde te doen, heb ik begin dit jaar een mail gestuurd naar 7Days met de vraag of ze toevallig nog iemand zochten die voor hen kon bloggen. En nu ben ik hier. Een zestienjarig meisje schrijvend over haar liefde voor schrijven.

Blijmakers

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; je leest nu de eerste blog in een serie van hopelijk nog vele anderen. Het thema van mijn blogs zal zijn: ‘Blijmaker van de week’. Je raadt het al, deze gaan over dingen die me blij maken. Dit kan gaan over extreem –ik herhaal extreem– uiteenlopende onderwerpen zoals Tim Hofman (!!!), Expeditie Robinson, lachwekkende memes, de meest fantastische camping in Frankrijk, asperges of onverwachte voldoendes op natuurkundetoetsen. Kortom, genoeg dingen en een nog betere reden om hier binnenkort weer terug te komen en te lezen over de pluspuntjes in mijn leven. Want dat zijn er nog al wat. Be prepared.

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren