Blog

Blijmaker #10: het vervolg op Mamma Mia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Griekenland, muziek van ABBA en een veel te knappe acteur: ik heb het natuurlijk over de film Mamma Mia! De meest iconische en sprankelende feel good movie ever

Toen er afgelopen mei geruchten rondgingen over een vervolg op de romantische komedie, maakte mijn hart een lichte sprong. En ja hoor, over exact zes maanden kunnen we Mamma Mia Here We Go Again allemaal bekijken in de bioscoop! FEEST.

Dancing Queen en meer

De film Mamma Mia is oorspronkelijk gebaseerd op een musical. Die musical is op zijn beurt weer helemaal tot stand gekomen door liedjes van de band ABBA. Echte klassiekers dus. Dancing Queen, Our Last Summer en Voulez-Vous zing ik tijdens het kijken van de film én daarbuiten met volle borst mee. Gelukkig hebben mijn ouders me nog niet het huis uitgezet wegens overlast. *Afkloppen*.

Het typische beeld van Griekenland

Voor de ultieme Mamma Mia-ervaring ben ik in 2015 naar Kreta afgereisd. Het kristalblauwe water en de houten vissersbootjes maakten de innerlijke Sophie wel aardig in me los. Alsof je zelf midden in de film stapt en Donna ieder moment met haar beste vriendinnen tevoorschijn zou kunnen komen. Sowieso een aanrader, al was het alleen maar om het feit dat je nergens zulke fantastische tzatziki en tomaten eet als op een Grieks kiezelstrand.

De verhaallijn

Maar goed. Ik dwaal af. Mamma Mia Here We Go Again speelt zich ook dit keer af op het eiland Kalokairi. De film bestaat uit een combinatie tussen het heden en het verleden. Je ziet namelijk hoe het er aan toe ging toen Donna de drie mogelijke vaders van Sophie ontmoette en hoe ze Sophie in haar eentje heeft grootgebracht. Maar Sophie is in deze film zelf óók zwanger. Prima verhaallijntje als het aan mij ligt! Benieuwd naar de trailer? Check hem hier:

Mamma Mia! Here We Go Again - Trailer

20 juli

Tot het zover is zal ik de ‘oude’ Mamma Mia nog even extra vaak op repeat zetten en de nodige retourtjes naar Griekenland boeken. Een paar valse noten eruit gooien op Lay All Your Love On Me en me vooral helemaal volproppen met tzatziki. Laat 20 juli maar komen. Ik ben er klaar voor!

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren