Blog

Blijmaker #2: Lize Korpershoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Lize Korpershoek. Bij het openen van mijn Instagram pronkte ze op mijn beeldscherm: zij moest en zou een plekje bemachtigen in mijn lijstje met blijmakers. De queen van Snapchat, het baasje van entertainmentkat Dirkie en met ruim 15.000 abonnees een heuse YouTube-ster.

Alsof dit niet genoeg was, is ze óók nog eens de vriendin van Tim Hofman. Kortom: al het moois op de wereld samengeperst in één fantastisch persoon.

Adviezen van Lize

Iedereen die nog nooit van Lize heeft gehoord zou zich moeten schamen. Gek genoeg zijn dat nogal wat mensen. Naar mijn mening had haar YouTube-kanaal Adviezen van Lize al lang vijftigduizend kijkers moeten hebben. Of honderdduizend. Drie miljoen. Waar het merendeel van de video’s op internet gaan over beauty, lifestyle of pranks, komt Lize met een heel ander concept. Zeg nou eerlijk; hoe vaak kom je titels tegen als 'Tips om zo’n irritante straatverkoper te omzeilen!’, 'HELP! Ik moet kakken bij mijn scharrel’ of 'Mijn familie is vet racistisch op Facebook’. Juist. Nooit.

Dirkie

Niet alleen de persoonlijkheid van Lize is leuk. Haar kat Dirkie speelt ook een grote rol in het succes. Deze kater kan rollen op commando, doet met een beetje geluk een potje Scrabble mee en heeft een eigen Instagram-account op zijn naam staan. Ik ben dan ook een trouwe volger. Mijn fangirlgedrag loopt echter wel een beetje uit de hand. Zo kreeg ik een tijdje terug op mijn verjaardag Dirkie-sokken. Jawel. Je hoort het goed. Dirkie. Sokken.

@lizeknalpijp

De meesten onder ons zullen Lize kennen van Snapchat. Onder de naam lizeknalpijp legt ze haar dagelijks leven op een hilarische manier vast. Inclusief sfeerbeelden van haar Crocs. En de manier waarop ze eigenhandig een statief in elkaar zit van een hoopje tape en een leeg pak hagelslag. Of Dirk die als rode draad door al haar filmpjes heen waggelt. De gare liedjes die Lize altijd onder haar snaps weet te zetten, zijn ook niet geheel onbelangrijk. Ben ik even blij dat ik afgelopen week haar Spotify-afspeellijst heb gevonden!

Tim Hofman

Goed. Door naar reden vier. Lize is de vriendin van Tim Hofman. Nog voordat het duidelijk was dat deze twee een relatie hadden, stonden ze bij mij op een gedeelde eerste plaats wat betreft Leukste Bekende Nederlanders For Ever. Toeval? Ik denk het niet. Meant to be. Dat zal het zijn geweest. Nu we het toch over Tim Hofman hebben kan ik het niet laten een ervaring met jullie te delen. 23 november 2015. De dag dat de fantekening die ik samen met een vriendin had gemaakt op de Instagram-pagina van @debroervanroos verscheen. 1647 likes. Was echt lachen. Je ziet hem hieronder. Mooi geworden toch?!

View this post on Instagram

beste. fan-art. ooit. #kuttim

A post shared by Tim Hofman (@debroervanroos) on

VOLG FF

Moraal van het verhaal; ga Lize volgen. Haar creativiteit, socialiteit en humor zijn het voor de volle honderd procent waard. En ben jij al wél met het Lize-virus besmet? Geef dit dan door en zorg er als-je-blieft voor dat we haar samen naar die drie miljoen views brengen. Ik bedoel, als PSY het kan met Gangnam Style, dan moet het Lize Korpershoek toch ook lukken?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren