Blog

Blijmaker #5: Sushi en meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Oké. Even een overzichtje. Ik heb vier blogs geschreven. Over mijn hobby’s, favoriete plekken en lievelingsmensen. Vandaag is het tijd voor de vijfde. 

Leuk, denk je dan (hopelijk)! Maar het feit dat dit lang heeft moeten wachten om een plek te verdienen tussen de blijmakers is eigenlijk van de zotte. Ik heb het over niets minder dan eten. JA. ETEN.

Situatievoedsel

Ik eet namelijk alles. Altijd. Overal. En in alle soorten en maten. In de loop der jaren ben ik steeds meer ritueeltjes wat betreft eten gaan ontwikkelen. Zo werk ik bij het ontbijt standaard een kom cornflakes met melk naar binnen en geef ik mijn geld tijdens tussenuren vrijwel elke keer uit aan Italiaanse bollen. In mijn eigen woorden ook wel ‘situatievoedsel’ genoemd. Aan iedere gelegenheid koppel ik een bepaald soort eten. Eén van de betere ontdekkingen is druiven oppeuzelen tijdens het leren. Er is niks dat zo makkelijk eet, gezond is én je concentratie niet compleet verziekt. Echt waar.

Bitterballengevecht

Over situaties met voedsel gesproken: Een paar weken geleden zat ik met een vriendin bij een restaurant. Onze magen knorden letterlijk van de honger en dus namen we het zekere voor het onzekere. Bij het bestellen van onze borrelhappen keek de ober ons raar aan. Een schaal nacho’s, aardappelschijfjes, een knoflookbrood en welgeteld vier bitterballen. Klinkt te doen, toch? Toen er even later twee dienbladen naar buiten kwamen, met daarop genoeg eten voor zes Afrikaanse dorpen bij elkaar, liepen we rood aan. Het hele terras keek vervolgens toe hoe wij als twee zestienjarige onderkruipsels de boel naar binnen werkten. Halverwege zaten we al tjokvol. Waar er normaal gesproken gevochten wordt om de laatste bitterbal, smeekten wij elkaar om hem op te eten. Bitterballengevecht, maar dan net even anders.

Sushirecept

Bitterballen zijn mega lekker, maar als er iets is waar je me op ieder moment voor wakker mag maken dan is het wel sushi. Een maand of vier geleden kwam ik weer eens in de YouTube-sleur terecht: Beginnen bij een bepaalde video om een uur later te stranden bij een unboxing van strandschepjes. Zoiets. Maar goed, dit keer kwam ik terecht bij een hyperactief Japans meisje dat sushi aan het rollen was. Diezelfde middag nog fietste ik naar de supermarkt om zalm, surimi, avocado en nori-vellen in te slaan. Inmiddels ben ik een semi ervaren sushimens en deel ik met alle liefde mijn recept met jullie. Ga het maken. Serieus. Over en uit.

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren