blog robinson
Blog

Blijmaker #6: Expeditie Robinson

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Al vlak nadat Boerin Bertie vorig jaar won, ben ik begonnen met aftellen. En nu is het dan eindelijk zover: een nieuw seizoen Expeditie Robinson

Iedere donderdagavond volgens traditie op de bank. Inclusief Unilever-pizza. Gelukkiger kan je me niet maken.

Sorry, wie?

Toen begin juli de eerste namen van de deelnemers bekend gemaakt werden, moest ik tot mijn verbazing minstens de helft van de BN’ers googelen. Henk Poort? Geen idee. Nicole Buch? Had net zo goed mijn wiskundelerares kunnen zijn. Richard Witschge? Oké. Is goed. Toen Kaj Gorgels, Lil’ Kleine en Soundos El Ahmadi zich vervolgens ook aansloten bij dit rijtje werden mijn verwachtingen al een stuk hoger. En wat is het weer een heerlijk seizoen. Van de proeven tot aan het gekibbel bij het bouwen van een kamp. Ik zou alleen al bekend willen worden om mee te doen aan dit programma.

Kaj Gorgels

Veel van mijn leeftijdsgenoten zullen het vast met me eens zijn; Kamp Zuid for the win. Alle grappenmakers in één team. Puinhoopje. YouTuber Kaj is zonder twijfel mijn favoriet binnen deze groep. Ik ken weinig mensen die op zo’n gedetailleerde manier situaties kunnen beschrijven als hij. Iedere onzinopmerking maakt me weer aan het lachen. Voor de gemoedstoestand zou het dan ook goed uitkomen als-ie het tot de finale uit weet te houden. DUIMEN!!!

Aflevering 12, 2013

Zoals je misschien al hebt gemerkt, ben ik een trouwe fan. En dat is nogal zacht uitgesproken. Er zijn namelijk afleveringen die ik al vaker dan dertien keer heb gezien. Nee, dit bedoel ik niet als hyperbool. Het is echt waar. Aflevering 12, 2013. De uitzending waarin Geraldine Kemper, Edith Bosch en Anna Alicia Sklias een nacht in het resort winnen. De vraag waarom ik dit in godsnaam al zo vaak heb gekeken, is me al veel gesteld. Waarschijnlijk omdat alles in die aflevering exact verliep zoals ik het wilde. Ben je inmiddels heel nieuwsgierig geworden en wil je weten waar ik het over heb? Klik dan hier.

Maar goed. Tijd om er weer een einde aan te breien. Pizzaatje in de oven en met een grote kop thee een uur lang genieten van Kaj Gorgels en aanhang. Om vlak daarna meteen op uitzending gemist de aflevering terug te kijken. Gewoon. Omdat het kan.

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren