Blog

Blijmaker #9: Stedentripjes (en dan vooral naar Barcelona)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sietje
Piebenga

Parijs, Brussel, Londen: het zijn van die typische Europese steden waar je ooit in je leven eens een kijkje moet hebben genomen. Ik ben al aardig op weg en heb afgelopen herfstvakantie een metropool toe mogen voegen aan het rijtje. Hoewel je er in dit stadium misschien veel onrust zou verwachten, was niets minder waar... BARCELONA.

Voor iedereen die onder een steen heeft geleefd, hier even een paar weetjes. Barcelona is de hoofdstad van de provincie Catalonië. Althans, op het moment dat ik dit blog schrijf is het nog een provincie. Catalonië wil namelijk onafhankelijk worden. Tijdens mijn verblijf vond er een opstand plaats, maar verrassend genoeg liepen daar doodnormale opaatjes, moeders met kinderwagens en 40-jarige zakenmannen rond. Niks om bang voor te zijn dus. 

Hello maasaazj?

Verder staat Barcelona bekend om de huizen van Gaudí en de Sagrada Familia (man, wat een ding). De stad is voor 10% bedekt met parken en daarnaast is er óók nog anderhalve kilometer strand ter beschikking. Dit laatste zit trouwens vol met verkopers die je van alles aan willen smeren. ‘Hello maasaazj?’, het staat voor altijd in mijn hoofd gegrafeerd. ‘Fresh mojito, beer, water’, omkomen van de dorst zal je zeker niet. Maar hallo zeg, irritant werd het wel nadat er voor de 17e keer binnen de minuut een mannetje langs kwam om henna tattoos aan te bieden. 

Fietsen

De beste manier om een stad te ontdekken, is naar mijn mening met de fiets. Je kunt alle plekken bereiken én het is goed voor de familybuilding. Kaarten, Google Maps, voorbijgangers: je kunt nog zoveel tools hebben om de route te vinden, maar uiteindelijk moet het kwartje in je hoofd vallen. Op een gegeven moment weet je hoe de stad in elkaar zit en welke straten geschikt zijn om te fietsen. Na veel gemopper, boze blikken en 28 bijna-dood-ervaringen werd dat bij mijn gezin uiteindelijk ook duidelijk. For the record, ik ben maar één - ik herhaal één - keer over de kop gevlogen. Go me!

Tapas, tapas en nog eens tapas

Er moet natuurlijk ook gegeten worden. En wat is er Spaanser dan om 21:00 aan de tapas zitten? Juist, niets. Wij hebben ons dan ook iedere avond volgepropt met tomatenbrood, steak tartare en overheerlijke patatas bravas. Wil je tussen de echte Barcelonezen eten, ga dan naar La Pepita, Jai-ca, Pepa Tomate of Sol Soler. Bediening is lief en snel, eten is goddelijk, sfeer is meer dan gezellig. Serieus. Ga. Er. Heen.

Nagenieten

Barcelona heeft mijn hart gestolen (haha, dit klinkt wel heel dramatisch yolo) en staat nu al in mijn top 5 favoriete steden. In mei is Rome aan de beurt, maar tot die tijd ga ik nog even nagenieten van de strandverkopers die af en toe in mijn hoofd voorbij komen dwarrelen, de 346 foto’s die ik heb gemaakt en de blauwe plekken die ik heb opgelopen bij mijn fietssalto. Mazzel.

Sietje (16) is een ramp in het maken van keuzes en kan uren nadenken over een geschikte 'caption' bij haar Instagram-post. Ze is kind-aan-huis op de camping in Frankrijk en heeft haar mobiel standaard op 1% staan. Ze is daarnaast een fanatiek hockeyster en kijkt nú al uit naar het moment dat ze haar vwo-diploma binnen heeft en kan verhuizen naar Amsterdam.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren