Blog

Daar ga ik

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Zo'n drie jaar geleden ging ik van mijn klein Limburgs dorpje naar de grote stad Amsterdam voor mijn eerste bloggersvergadering bij 7Days. Met zenuwen in mijn buik en amper schrijfervaring liep ik toen naar binnen. Nu loop ik met trots, goede ervaringen en mooie herinneringen weg: het is tijd om verder te gaan. Maar voor ik dat doe, kijk ik nog even terug.

Ik heb wel eens gezegd dat ik mijn baantje heb gekregen door te klagen. Technisch gezien is dat waar: mijn eerste blog was een rant over waarom mensen in godsnaam 's morgens appjes sturen of ik een lange of een korte broek ging aantrekken die dag. Meteen merkte ik dat mijn blogs een gi-gan-tisch-e impact hadden... niemand durfde meer zo'n appje in de groep te gooien. En als het toch gebeurde, stuurde iemand anders meteen een link naar mijn blog. Een mooi begin dus.

Blog voor Nederlands

Een klaagblog was misschien het begin, maar niet mijn hoogtepunt: ik kan met trots zeggen dat havo-leerlingen van gedwongen worden om mijn blogs te lezen en er opdrachten over te maken! Daar kwam mijn lerares Nederlands achter, toen ze met haar klas een tekst uit het nieuwe lesboek behandelde die over onze school ging... oeps? Nu kunnen toekomstige scholieren blijven lezen over onze prachtige (kuch) pilot van school zonder cijfers.

Het begin, het hoogtepunt... dan komen we uit bij het nu. Nou, ik ben inmiddels drie jaar ouder en net begonnen op de universiteit. Daar ga ik overigens flink profiteren van de schrijfervaring die ik heb opgedaan. Jezelf goed kunnen verwoorden is een kunst en ik ben blij dat ik daar de afgelopen jaren mee heb kunnen oefenen. Het is voor mij een tijd vol veranderingen, dus ook een tijd voor veranderingen, dus heb ik besloten te stoppen met bloggen. 

What's next?

Lekker dramatisch allemaal, maar ik ben echt niet uitgeschreven. Zoals mijn bloggersbio (al drie jaar lang) zegt, wil ik graag schrijfster worden, en niet alleen van academisch werk! Wie weet zien jullie over een aantal jaar mijn schrijfwerk wel in de winkel liggen. Misschien een scifi/fantasy-boek, misschien een verslag van mijn biologisch onderzoek. Stiekem hoop ik op allebei, maar ja, niks is zeker... nou, behalve dan dat ik heel dankbaar ben voor mijn tijd bij 7Days en voor de mensen die mijn blogs hebben gelezen. Hopelijk tot een volgende keer!

Grote Engeland-fan (17) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren