Blog

De 20 gedachten van een falende kassière

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne
van der Sterren

Een maand achter de kassa werken in de supermarkt en nog steeds weet ik niet altijd wat ik aan het doen ben. Mijn gedachten onder het werken bij de leukste supermarkt van het zuiden schieten dan ook van links naar rechts. En weer terug. Welke herken jij?

1. Oké, ik zit. Mooi, goed. Waarom zit de stoel zo raar? Wie heeft de stoel versteld? Dit zit voor geen mete- 'Oh hallo mevrouw! Heeft u alles kunnen vinden?'

2. Producten scannen, cool. Waar zit die barcode nu weer? Oh, mijn vinger zat erop. Natuurlijk.

3. Of ik een product kan terugdoen? Weet ik niet, kan dat? Laat ik het heel even vragen aan iemand die wel weet wat-ie aan het doen is met deze baan.

4. Ja meneer, twintig cent zou handig zijn geweest. Alleen heb ik uw betaalde bedrag al ingevoerd in de kassa en moet ik het wisselgeld uit mijn hoofd gaan uitrekenen. Excuseer me terwijl ik wanhopig naar de geldlade staar.

5. Waarom doet de kassa-lade het niet? Welk knopje is dit... het zijn er letterlijk twee, je kunt dit niet- en nu staat hij helemaal uit. 'Nee hoor mevrouw, alles gaat goed! Kunt u misschien even dat aangeven? Ik kom... ik kom er niet bij...' 

6. Dat kindje daar is al vijf minuten lang de woorden 'perfecte pinda' aan het zingen, en ik weet niet of ik er iets van moet zeggen, maar dat ga ik in ieder geval niet doen.

​7. Natuurlijk kan ik dit product even terugleggen! Ik heb geen flauw idee waar het hoort te liggen, dus ik kom zomeeteen buiten adem terug nadat ik de halve winkel heb afgerend. Een momentje, alstublieft!

​8. Malboro-sigaretten... malboro-siga- 'Deze!' Nee, meneer schudt zijn hoofd... 'Deze?' Ook niet. 'Deze?' Nee... WAAROM ZIJN ER ZOVEEL SOORTEN SIGARETTEN? 

​9. Deze klant kan net zo goed 31 zijn als 18, maar ik ga alsnog vragen om identificatie. Geboren in 1980. Cool. Niet te rood worden als je het rijbewijs teruggeeft, anders wordt dit alleen maar genanter voor jullie allebei. 

​10. Natuurlijk kan ik de poetskar halen! Waar staat de poetskar? Waar is het magazijn? Waarom weet ik absoluut niet wat er aan de hand is in deze winkel?

11. Hoe kan het dat de klanten die eruitzien alsof ze in een motorbende zitten de aardigste mensen op de planeet zijn? Horen jullie niet eng te zijn ofzo? Kom wel terug, want jullie zijn geweldige klanten.

​12. Ik weet niet waarom u voor de vijfde keer deze avond langskomt om telkens slechts een blikje bier te kopen, maar u heeft tenminste altijd gepast geld dus ik ga niet klagen.

​13. Oeh koekjes... ik wil ook koekjes. Waarom heb ik geen koekjes? Oh ja, ik ben aan het werken.

​14. Wacht, hoe weet deze klant mijn naam? Hoor ik hem te kennen? Waarvan ken ik jou... oh wacht, ik draag een naamkaartje. Klopt.

15. Er staat een gigantische rij klanten bij elke kassa, ik ben niet snel genoeg hiervoor en mijn paniek groeit met de seconde. This is fine. Not!

16. Dit is al de vijfde keer dat ik een fles laat omvallen. Ik ga nooit een verlengd contract krijgen.

17. Pauze! Hell yeah, ​vijftien minuten rust en... wat moet ik nu eigenlijk doen? Hier zitten? Ehm... kan ik niet gewoon terug naar de kassa?

18. En weer een verkeerde knop ingedrukt! Volgens mij heb ik hier een record ofzo... snel op 'terug' klikken voordat de klant het doorheeft...

19. Waar zijn alle klanten ineens? Hoe is het nu zo rustig? Wat moet ik nu doen? Oh, de andere kassière heeft alles al gedaan. Cool. Ik voel me echt nuttig hier.

20. Wow, is het al negen uur? Dat ging snel... Dus wanneer kan ik weer komen? Deze baan is best chill. En van fouten leer je, toch? Dan heb ik heel veel geleerd vandaag...

Gifs via GIPHY

Grote Engeland-fan (16) die historische gebouwen en verhalen geweldig vindt, maar tijdens haar les geschiedenis wel in slaap kan vallen. 'Toch maar goed dat ik de bètavakken heb gekozen.' Wil het allerliefst later schrijfster worden. Maar medisch onderzoeker lijkt haar ook wel wat. Al haar blogs vind je hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren